Limit w iplusie!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Limit w iplusie!!!
Witam. Od 5 dni posiadam ilusa (gdyż to jedyna możliwość podłącznia internetu w mojej miejscowości) z abonamentem 60zł, modem NetBox 2, prędkość 230kb/s internet chodzi nawet nawet, pliki ściągają się z prędkością 20kb/s a nadajnik jest 500metrów od mojego domu. Mam następujące pytanie: czy ilus po przekroczeniu limitu 1GB tnie wszędzie transfer czy tylko tam gdzie sieć jest zapchana? Mieszkam na wsi i wydaje mi się że z mojego nadajnika nie korzysta zbyt duża ilość osób i gdybym wiedział że nie utną dla mnie transferu mógłbym swobodnie korzystać z netu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Limit w iplusie!!!
Poczytaj forum .Ten kawałek był tu wałkowany nie raz.
-
- Stały użytkownik forum
A nie jest to przypadkiem 20 KB/s ??pliki ściągają się z prędkością 20kb/s
20 kb/s = ok. 2,5 KB/s
jesli masz 20 KB/s to super gdyz o ile sie nie myle Netbox ma 6 klase EDGE i ma predkosc max do 177,6 kb/s czyli do ok. 22.2 KB/s jesli masz ten drugi przypadek to powinienes sie cieszyc ze masz prawie maksymalna predkosc
p.s. kazdemu moga sie pomylic jednostki

- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
z tym limitem to poprostu trzeba sprobowac
ale z reguly efekt jest tylko jeden - w koncu istnieje mozliwosc dokupywania pakietow wiec odpowiedz sobie sam na to pytanie czy beda ciecia czy tez nie 

-
- Stały użytkownik forum
bankowo bedziesz mial limit. tez mieszkam na wsi i bardzo malo ludzi tu korzysta z iplusa, smiem twierdzic ze jestem jednym z nielicznych ale limit dziala
-
A jak już wprowadzą dla mnie ten limit to da się z nim przeglądać stronki czy raczej nie bardzo?
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Oczywiście że się da. Ja po obcięciu prędkości nawet przez skype`a z kolegami gadam.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Stały użytkownik forum
no co TY? po obcieciu skajp Ci dziala? ja nawet przed limitem jak mam kolo 100 kb/s to mi glupio chodzi bo opoznienia sa spore... moze jest na to jakis sposob?
-
ja też mam iPlusa od mniej więcej tygodnia, i mieszkam na małej wsi (jest EDGE)nadajnik mam ok. 1km odemnie, prędkość dochodzi do ponad 200kbps a teraz już lipa 30 - 40kbps (sciągnołem z 700MB), będe do nich dzwonił jak sie sytuacja nie poprawi, łącze się nokią 6230
N6230 + iPlus = 200kbps max
-
- Użytkownik forum
Plus chce kasy kasy kasy...... Czterdziestka to i tak dobra prętkość po limicie, szkoda czasu na rozmowy, albo dotrwać do nowego okresu rozliczeniowego albo bulić za dodatkowe megabajty.
-
- Stały użytkownik forum
ale jesli nie dobiles do 1GB (suma wyslanych i sciagnietych) i juz masz limit to masz prawo zadac reklamacji!!!! w regulaminie jest zapis ze po 1 GB moze nastapic zmiana parametrow lacza. Ale wg mnie cos sciemniasz ze Ci po 700 mega wlaczyli limit.
-
Witam czytałem na forum że aby skype lepiej działał w iplusie nawet po cięciach transferu trzeba zainstalować starszą wersję skypa np 1.5 która jest mniej wymagająca co do transferu. Sam właśnie za chwilę będę to sprawdzał
-
- Użytkownik forum
A <font color="#FF00FF"><b>»»skąd««</b></font> sciagnac skypa w wersji 1.5 bo wszedzie widze nowe 2.5, jak mozecie to niech ktos da linka. Ja do gadania używałem Spika jest szybki i w iplusie rozmawia sie prawie jak przez telefon, skype ma duzo wieksze opuznienie i gg tez.
Ja wyciągam max z mojego modemu 177kb/s (comander pod usb) i mam transfer 20KB/s
Ja wyciągam max z mojego modemu 177kb/s (comander pod usb) i mam transfer 20KB/s

-
A jednak limit w iplusie jest wszędzie, nawet w mojej wiosce zabitej dechami gdzie nadajnik plusa na bank nie jest zapchany!!! Limit włączają każdemu! Stronki otwierają się z tą samą prędkością jak przed wprowadzeniem limitu tylko że pliki ściągają się z prędkością do 4.5KB/s