Limit w iplusie!!!

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Grzes133
Początkujący użytkownik forum

Limit w iplusie!!!

Post autor: Grzes133 »

Witam. Od 5 dni posiadam ilusa (gdyż to jedyna możliwość podłącznia internetu w mojej miejscowości) z abonamentem 60zł, modem NetBox 2, prędkość 230kb/s internet chodzi nawet nawet, pliki ściągają się z prędkością 20kb/s a nadajnik jest 500metrów od mojego domu. Mam następujące pytanie: czy ilus po przekroczeniu limitu 1GB tnie wszędzie transfer czy tylko tam gdzie sieć jest zapchana? Mieszkam na wsi i wydaje mi się że z mojego nadajnika nie korzysta zbyt duża ilość osób i gdybym wiedział że nie utną dla mnie transferu mógłbym swobodnie korzystać z netu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Limit w iplusie!!!

Post autor: Jaco »

Poczytaj forum .Ten kawałek był tu wałkowany nie raz.
lukaszsz15
Stały użytkownik forum

Post autor: lukaszsz15 »

pliki ściągają się z prędkością 20kb/s
A nie jest to przypadkiem 20 KB/s ??
20 kb/s = ok. 2,5 KB/s
jesli masz 20 KB/s to super gdyz o ile sie nie myle Netbox ma 6 klase EDGE i ma predkosc max do 177,6 kb/s czyli do ok. 22.2 KB/s jesli masz ten drugi przypadek to powinienes sie cieszyc ze masz prawie maksymalna predkosc

p.s. kazdemu moga sie pomylic jednostki ;)
Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: seboo »

z tym limitem to poprostu trzeba sprobowac :) ale z reguly efekt jest tylko jeden - w koncu istnieje mozliwosc dokupywania pakietow wiec odpowiedz sobie sam na to pytanie czy beda ciecia czy tez nie :)
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

bankowo bedziesz mial limit. tez mieszkam na wsi i bardzo malo ludzi tu korzysta z iplusa, smiem twierdzic ze jestem jednym z nielicznych ale limit dziala
Grzes133

A jak już wprowadzą dla mnie ten limit to da się z nim przeglądać stronki czy raczej nie bardzo?
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

Oczywiście że się da. Ja po obcięciu prędkości nawet przez skype`a z kolegami gadam.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
michal_99
Stały użytkownik forum

no co TY? po obcieciu skajp Ci dziala? ja nawet przed limitem jak mam kolo 100 kb/s to mi glupio chodzi bo opoznienia sa spore... moze jest na to jakis sposob?
pecet

Post autor: pecet »

ja też mam iPlusa od mniej więcej tygodnia, i mieszkam na małej wsi (jest EDGE)nadajnik mam ok. 1km odemnie, prędkość dochodzi do ponad 200kbps a teraz już lipa 30 - 40kbps (sciągnołem z 700MB), będe do nich dzwonił jak sie sytuacja nie poprawi, łącze się nokią 6230
N6230 + iPlus = 200kbps max
Leszek66
Użytkownik forum

Post autor: Leszek66 »

Plus chce kasy kasy kasy...... Czterdziestka to i tak dobra prętkość po limicie, szkoda czasu na rozmowy, albo dotrwać do nowego okresu rozliczeniowego albo bulić za dodatkowe megabajty.
michal_99
Stały użytkownik forum

ale jesli nie dobiles do 1GB (suma wyslanych i sciagnietych) i juz masz limit to masz prawo zadac reklamacji!!!! w regulaminie jest zapis ze po 1 GB moze nastapic zmiana parametrow lacza. Ale wg mnie cos sciemniasz ze Ci po 700 mega wlaczyli limit.
Grzes133

Witam czytałem na forum że aby skype lepiej działał w iplusie nawet po cięciach transferu trzeba zainstalować starszą wersję skypa np 1.5 która jest mniej wymagająca co do transferu. Sam właśnie za chwilę będę to sprawdzał
krzyo88
Użytkownik forum

Post autor: krzyo88 »

A <font color="#FF00FF"><b>»»skąd««</b></font> sciagnac skypa w wersji 1.5 bo wszedzie widze nowe 2.5, jak mozecie to niech ktos da linka. Ja do gadania używałem Spika jest szybki i w iplusie rozmawia sie prawie jak przez telefon, skype ma duzo wieksze opuznienie i gg tez.
Ja wyciągam max z mojego modemu 177kb/s (comander pod usb) i mam transfer 20KB/s :)
Grzes133

A jednak limit w iplusie jest wszędzie, nawet w mojej wiosce zabitej dechami gdzie nadajnik plusa na bank nie jest zapchany!!! Limit włączają każdemu! Stronki otwierają się z tą samą prędkością jak przed wprowadzeniem limitu tylko że pliki ściągają się z prędkością do 4.5KB/s
ODPOWIEDZ