edit: problem rozwiązany dzięki janek222
Moderator: Moderatorzy
I tak jesteś w dobrej sytuacji, bo ja ani na Win2k, a nie na WinXP nie jestem w stanie w ogóle przełączyć komputera w stan uśpienia z uruchomionym TNI.rmati1 pisze:Nie za bardzo to działa....można prosić o config z ustawieniami kogoś...
Ktoś już kiedyś tak miał (nie pamiętam jaki modem), pomogła zmiana sterowników.Chris-Kr pisze:sterownik modemu nie zezwala na przejście komputera w stan wstrzymania
Modem u rmati1 jest gotowy dopiero po niecałych dwudziestu sekundach od chwili wyjścia ze stanu uspienia. W związku z tym w wersji 3.43f test: http://www.sklepy.ehost.pl/tni_test.zip ustawiono opóźnienie na 20 sekund co u niego rozwiązało problem z dłuższym oczekiwaniem niż jest to w tym przypadku potrzebne.rmati1 pisze:chodzi mi o to, że gdy wznawiam viste z trybu uśpienia połączenie wznawia się automatycznie dopiero po minucie
U mnie pomimo takiego napisu właśnie Mobile Connect nie dawał przejść w tryb uśpienia. Jak był wyłączony wszystko ładnie działało.Chris-Kr pisze:I tak jesteś w dobrej sytuacji, bo ja ani na Win2k, a nie na WinXP nie jestem w stanie w ogóle przełączyć komputera w stan uśpienia z uruchomionym TNI.
Wyświetla mi się komunikat, że sterownik modemu nie zezwala na przejście komputera w stan wstrzymania.
U mnie komunikat wygląda dokładnie tak, jak na poniższym obrazku:YaHooo pisze:U mnie pomimo takiego napisu właśnie Mobile Connect nie dawał przejść w tryb uśpienia. Jak był wyłączony wszystko ładnie działało.
Z trybem uśpienia bywają problemy, programy mogą go blokować i nieraz to robią, TNI nie powinno nic blokować.YaHooo pisze:U mnie pomimo takiego napisu właśnie Mobile Connect nie dawał przejść w tryb uśpienia. Jak był wyłączony wszystko ładnie działało.
Pewnie ma na to wpływ to że jest połączenie z portem COM i sterownik blokuje suspend w obawie przed utratą danych... Może mieć to wielkie znaczenie np. podczas upgrade'u firmware. Niestety nie mam pojęcia czy do tego modemu są sterowniki, które inaczej działają.Chris-Kr pisze:suspendowanie komputera jest możliwe wyłącznie po zamknięciu mendżera połączeń
Jasno jest też, że do 21 stycznia 2010.bysiur123 pisze:Przecież w regulaminie jasno jest napisane że oferta jest na stałe.
Dlatego o tym wspomniałem, bo też mam pewne wątpliwości.bysiur123 pisze:Po głębszym zastanowieniu mam wątpliwości
No miałem tak samo.Chris-Kr pisze:U mnie komunikat wygląda dokładnie tak, jak na poniższym obrazku:
Tak jest. Jak sie przerzuciłem na TNI to nie blokowałjanek222 pisze:Z trybem uśpienia bywają problemy, programy mogą go blokować i nieraz to robią, TNI nie powinno nic blokować.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=239139#239139KlonAdam pisze:Skoro iPlus jest teraz "bezpłatny" w okresie nocnym może dało by rade jakoś ustalać drugi licznik który liczył by mi te 100GB w okresie nocnym, bo korzystając z licznika przepływu transferu nie kojarzę ile mi zostało normalnie... ;]
Gorzej, jeśli po 21 stycznia okaże się, że jest to co prawda na stałe, ale w nocy transfer już nie jest całkiem za darmo, lecz po obniżonej cenie, i wtedy trzeba będzie zdublować cały system billingowy.bysiur123 pisze:jeśli okaże się po 21 stycznia że to jest na stałe może autor programu zrobi taką funkcję jeśli czas mu na to pozwoli.
15.KrissTofferr pisze:Jaką wartość musi mieć trzeci parametr komendy +CUSD aby móc wysłać kod USSD na Huawei E160?
Trybu modemu nie "wyciągam" z modemu, jest ustawiony w programie: Ustawienia -> Tryb modemu...COVERek pisze:mozesz mi wyjawic tajemnice jaka komenta wyciaga sie tryb modemu w OPTIONach?
Znaczy kolega wyraził się może niezbyt dokładnie, ale chodzi mu o to czym pobierasz technologię (HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS) o tym pisaliśmy w tym wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=242284#242284janek222 pisze:Trybu modemu nie "wyciągam" z modemu, jest ustawiony w programie: Ustawienia -> Tryb modemu...
I faktycznie ten GPS Ci działa?frutis pisze:Moduł GPS w modemach Option wymaga każdorazowego uruchomienia komendą AT (AT_OGPS=2).
Na dole okna "GPS" jest pole do zaznaczenia, przy następnym otwarciu okna "GPS" komenda zostanie wysłana automatycznie.frutis pisze:Moduł GPS w modemach Option wymaga każdorazowego uruchomienia komendą AT
Dodano w oknie głównym programu przycisk "ipp". Jak się go "kliknie" to wyświetli się okno z naliczaniem danych wg iplusopobieracza. Noc to sesje, które się rozpoczęły między godziną 0.00 a 9.00.angels83 pisze:W związku z uruchomieniem w I-plusie usługi iPlusopobieracz
Wywołany do tablicyjanek222 pisze:Do pobrania (pierwszy post) nowa wersja 3.44
[...]
3. Wiele innych zmian, osoby, które mnie o nie prosiły mogą je teraz przypomnieć![]()
Jedynie zwiększa możliwości sniffera (Sieć -> Sniffer) - więcej danych zostaje wyświetlonych, np. hasła do kont email. Nie wiem po co ale z tego co pamiętam iPlus manager instaluje go domyślnie.bysiur123 pisze:znajduje się tam link do WinPcapa i stąd moje pytanie co on zmienia i czy jest różnica w działaniu programu
Za mało danych aby móc pomóc. Czy w systemie zainstalował się modem, jakie są dostępne porty COM. Jaki port jest używany do komunikacji AT. Jaki modem jest wybrany w połączeniu dial-up. Jaki komunikat jest wyświetlany przy nieudanej próbie połączenia? Czym więcej danych tym większa szansa na pomoc.atanor pisze:komendy at działają, jednak nie mogę z poziomu programu zainicjować połączenia z modemem
Właśnie sam się zastanawiałem po co to. Ale mi się wydaje (nie mam pewności), że potrzebne to dla zliczania transferu.janek222 pisze:Nie wiem po co ale z tego co pamiętam iPlus manager instaluje go domyślnie.
To chyba w Playu coś im padło, bo co prawda akurat tego polecenia nie sprawdzałem, gdyż u mnie ono nie działa, ale pozostałe 7 kodów Playa działa mi poprawnie.open pisze:Cześć.
Albo w Play-u coś zepsuli albo w najnowszym TNI (3.44) znalazłem błąd - po wywołaniu *155# (sprawdzenie salda) wiadomość zwrotna podaje pozostałe XXX MB oraz identyczną ważność konta XXX, zamiast daty.![]()