Nowa taryfa w BLUECONNECT godna uwagi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nowa taryfa w BLUECONNECT godna uwagi
Witam. Wczoraj byłem w salonie Ery u znajomego i przedstawił mi taka oto promocje która wchodzi w życie na 30.10.2006 "Blue Connect 39 -umowa na czas nieokreślony" a nie ma jej jeszcze na stronie ale od utra powinna być. Mam regulamin wydrukowany. Wiec podpisujemu umowę na 39 + vat do tego
niestety 99 zł za aktywacje, nie musimy kupować modemu od nich wtedy wiadomo lkupujemy jakąś nokie 6020 za 280 zł i możemy sie cieszyć netem. Jest niestety ograniczenie do 0,5 gb ale jak ktoś mało sciaga to tego nie przekroczy. W każdej chwili możemy zerwac umowę. Ja uważam że jest to wygodny sposób na internet. Sam korzystam z iPlusa przez gprs i pare dni temu pożyczyłem telefon z edge samsung d600e i byem mile zaskoczony szybkościa działania łacza. fakt ze mieszkam w poznaniu gdzie zasieg jest dośc dobry ale predkośc sciagania 20 kb/s jest dla mnie naprawede zadowalajaca a tyle mi wlasnie sciagalo. Stronki też otwierały sie dobrze dla mnie porównywalnie z neostradą 128 a nawet może troszeczke lepiej. Ja chyba zdecyduje sie na tego blueconnecta. Jak co to w tygodniu napiszę jak działa.
Pozdrawiam forumowiczów
niestety 99 zł za aktywacje, nie musimy kupować modemu od nich wtedy wiadomo lkupujemy jakąś nokie 6020 za 280 zł i możemy sie cieszyć netem. Jest niestety ograniczenie do 0,5 gb ale jak ktoś mało sciaga to tego nie przekroczy. W każdej chwili możemy zerwac umowę. Ja uważam że jest to wygodny sposób na internet. Sam korzystam z iPlusa przez gprs i pare dni temu pożyczyłem telefon z edge samsung d600e i byem mile zaskoczony szybkościa działania łacza. fakt ze mieszkam w poznaniu gdzie zasieg jest dośc dobry ale predkośc sciagania 20 kb/s jest dla mnie naprawede zadowalajaca a tyle mi wlasnie sciagalo. Stronki też otwierały sie dobrze dla mnie porównywalnie z neostradą 128 a nawet może troszeczke lepiej. Ja chyba zdecyduje sie na tego blueconnecta. Jak co to w tygodniu napiszę jak działa.
Pozdrawiam forumowiczów
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Nowa taryfa w BLUECONNECT godna uwagi
Wstrzymaj się <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font>, na dniach Plus ma przedstawić nową ofertę dostępu do internetu, porównasz i wybierzesz 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Era jednak jest zdziera
bo nadal nie pozwala na blueconnect jako usluge dodatkowa i dla niej liczy sie liczba aktywacji a nie zadowolenie abonentow
ps nie piszczcie mi czasem o tym smiesznym Blueconnect w telefonie gdzie za 39zl + vat dostajemy cale 100mb 

Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
ja tez czekam na odpowiedz iplusa - cos powoli zaczyna dziac sie na rynku i iplus jako lider dobrej oferty powinien powalczyc nadal o to miano 

-
Nowa taryfa
No to mnie panowie teraz zaskoczyliście. Na pewno poczekam na ofertę plusa bo w koncu cały czas korzystam z sim daty. Jednak ostatnio plus mnie strasznie zdzierżył swoją ofertą "weź iplus na próbę" poszedłem do salonu i okazało sie ze jak po tygodniu oddamy im tego iPlusa to ponosimy koszt 185 zł za amortyzacje i o ile sie nie mylę 50 zł koszt aktywacji. Ale tak czy siak 185 zł za 7 dni korzystania to najdroższy internet z jakim miałem okazję sie zapoznać. Jeżeli sie mylę to mnie poprawcie ale własnie tego dowiedziałem sie w Poznaniu w salonie plusa. Zresztą przeczuwałem ze to bedzie jakiś przekręt skoro tak chętnie dają tego iPlusa na próbę.
-
- Użytkownik forum
Jeśli jest tak jak piszesz to rzeczywiście era jest bardzo droga bo mając simdate za 100MB płaci się 30zł.szalony pisze:Era jednak jest zdzierabo nadal nie pozwala na blueconnect jako usluge dodatkowa i dla niej liczy sie liczba aktywacji a nie zadowolenie abonentow
![]()
ps nie piszczcie mi czasem o tym smiesznym Blueconnect w telefonie gdzie za 39zl + vat dostajemy cale 100mb
-
jako net awaryjny simdata jest super, uzywam modemu edge i wpełni mnie to zadawala. abonament 39zł + VAT to około 150mb w simdacie a na maile, gg to wystarcza.
-
No nie powala na kolana ta oferta
Zwłaszcza, że w Plusie można mieć net bez okresu karencji (mając absolutnie dowolny abonament "głosowy"), kosztuje raptem ok. dychy więcej, a limit jest 2 razy większy (1GB)... W tej sytuacji nie byłbym takim optymistą co do nowej oferty Plusa...
P.S. Co do iPlusa na próbę: Jaki przekręt masz na myśli? Że niby co? Że będą masowo kombinować na kontach wszystkich tych próbujących, żeby zwrócili i zapłacili tę powalającą dla nich kwotę 149 netto??? I co by to dało??? Bo Plus na pewno by na tym nie zarobił

Zwłaszcza, że w Plusie można mieć net bez okresu karencji (mając absolutnie dowolny abonament "głosowy"), kosztuje raptem ok. dychy więcej, a limit jest 2 razy większy (1GB)... W tej sytuacji nie byłbym takim optymistą co do nowej oferty Plusa...

P.S. Co do iPlusa na próbę: Jaki przekręt masz na myśli? Że niby co? Że będą masowo kombinować na kontach wszystkich tych próbujących, żeby zwrócili i zapłacili tę powalającą dla nich kwotę 149 netto??? I co by to dało??? Bo Plus na pewno by na tym nie zarobił

- bob
- Guru bezprzewodowy
Plus nie ma HSDPA a więc technologicznie z tyłu za Erą i Orange.
Poczekajmy aż się weźmie do roboty i wtedy będziemy chwalić.
Poczekajmy aż się weźmie do roboty i wtedy będziemy chwalić.
-
A iluż to użytkowników internetu "komórkowego" realnie ma dostęp (czytaj: znajduje się w zasięgu, tudzież ma/ma chęć wydawać kasę na sprzęt) do tej cudownej technologii?
Masz rację - nie jest jeszcze dostępny, co nie oznacza, że nie będzie... A czy przypuszczalnie te "tyły" w stosunku do konkrencji nie wynikają z faktu, że Orange i Era były uprzejme zedrzeć ze swoich abonentów większej niż Plus kasy?
Pomyśl o tym! Ja tam wolę taniej! Co nie oznacza gorzej
Pozdrawiam!

Masz rację - nie jest jeszcze dostępny, co nie oznacza, że nie będzie... A czy przypuszczalnie te "tyły" w stosunku do konkrencji nie wynikają z faktu, że Orange i Era były uprzejme zedrzeć ze swoich abonentów większej niż Plus kasy?

Pomyśl o tym! Ja tam wolę taniej! Co nie oznacza gorzej

Pozdrawiam!
- bob
- Guru bezprzewodowy
To ja przytoczę swoją starą wypowiedź z której wynika ,że "zdarto" o wiele więcej z osób w tych bogatych krajach ale i w tych biedniejszych od naszego aby mogli się cieszyć nowymi technologiami:g-sus pisze:Masz rację - nie jest jeszcze dostępny, co nie oznacza, że nie będzie... A czy przypuszczalnie te "tyły" w stosunku do konkrencji nie wynikają z faktu, że Orange i Era były uprzejme zedrzeć ze swoich abonentów większej niż Plus kasy?![]()
Pomyśl o tym! Ja tam wolę taniej! Co nie oznacza gorzej![]()
To było w sierpniu tego roku i od tego czasu pewnie się coś zmieniło.Wiele krajów w Europie i niektóre tereny zależne ma już tą technologie:
Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Czechy,Słowacja, Estonia, Finlandia, Francja, Węgry, Niemcy, Grecja, Włochy, Łotwa, Litwa,Holandia,Belgia,Luxemburg, Portugalia, Rumunia,Hiszpania, Szwajcaria, Wielka Brytania,,Wyspa Man,Madera.
Na razie w Polsce chodziłoby o prędkosci rzędu 1-1.8Mbps.I takie urządzenia sa dostępne u naszych operatorów.W przyszłym roku w Europie ma ta prędkość zwiększyć sie do 3,6Mbps.Jak do tej pory w sprzedaży pokazały sie urzadzenia o prędkości nawet do 7,2Mbps opierajace się na chip set`cie MSM6280 firmy Qualcomm (najnowszy telefon Samsunga,Motoroli czy modem firmy Option).
Dobrze ,że w Polsce jest taki Plus ,który zajmuje się akcją humanitarną.
Pozdrawiam bob.
- JacekG
- Stały użytkownik forum
Bob dobrze prawi są już modemy z 7,2Mb/s Merlin, Option, pewnie inne też
http://www.novatelwireless.com/products ... xu870.html
http://www.option.com/products/globetro ... _7.2.shtml
http://www.novatelwireless.com/products ... xu870.html
http://www.option.com/products/globetro ... _7.2.shtml
BTS_CID2299 Merlin XU 870 WRT54G3G