Jak na PCMCIA to polecam AirCard 880100ml pisze:Ogolnie jaki polecacie modem dosyc tani do 250 z obsluga HSDPA?
HSDPA a granie online
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: HSDPA a granie online
-
- Użytkownik forum
Raczej wole pod usb bo chce tez podpiac sie pod ps3
. Huaweii e220 to dobry wybor? W jaki sposob moge sprawdzic swoj nablizszy BTS? W 3G mam max ilosc kreseczek zasiegu - ma sie to jakos do zasiegu HSDPA - BTS ? Pozdrawiam

Pozdrawiam
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Huawei E220 nie jest zły, ale zobacz na coś z Sierry albo Optiona na USB.
Jeżeli masz max. zasięg 3G to masz taki sam HSDPA. HSDPA to tylko przyśpieszenie 3G. Dlatego HSDPA to 3.5G.
Jeżeli masz max. zasięg 3G to masz taki sam HSDPA. HSDPA to tylko przyśpieszenie 3G. Dlatego HSDPA to 3.5G.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Instalując <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> odczytując LAC,CID. Następnie wyszukujesz stację która ma ten sam LAC oraz CID w bazie danych http://btsearch.org/ ewentualnie na mapce http://mapa.btsearch.pl/ wyszukujesz najbliższe BTS'y/nodeB.100ml pisze:W jaki sposob moge sprawdzic swoj nablizszy BTS?
Ostatnio zmieniony 2009-07-07, 19:14 przez YaHooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
100ml, napisał/-ła:
Ja mam E220 tylko ma minus jest taki że brak wyjścia na antene . Ale Ty mieszkasz w Poznaniu i napisałeś ze masz max kresek więc jest
Na stronie www:mapa.btsearch.pl/
Nie, HSDPA to rozszezenie UMTS-u . Nie ma różnicy w zasięgu jest różnica prędkości przy obciążeniu sieci .Jeśli jest duzo ludzi na Twym NodeB-ie to idzie wolniej net .
BTS- służy do technologi : GPRS i EDGE a NodeB służy do technologi : UMTS i HSDPA
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-07-07, 20:47 ]
Poprawa ortografii i nazw.
Kod: Zaznacz cały
Huaweii e220 to dobry wybor?

W jaki sposob moge sprawdzic swoj nablizszy BTS?
Na stronie www:mapa.btsearch.pl/
W 3G mam max ilosc kreseczek zasiegu - ma sie to jakos do zasiegu HSDPA - BTS ?
BTS- służy do technologi : GPRS i EDGE a NodeB służy do technologi : UMTS i HSDPA
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-07-07, 20:47 ]
Poprawa ortografii i nazw.
Ostatnio zmieniony 2009-07-07, 19:46 przez szmitz, łącznie zmieniany 1 raz.
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
100ml,
w soldata jak i we wszystkie dynamiczne gry ONLINE nie pograsz komfortowo na internecie HSDPA. Nie licz na to niestety. Modem nic nie da, poprawi troszkę pingi i tak np. przy pingu 120ms gra się...ciężko.
Pozdrawiam.
w soldata jak i we wszystkie dynamiczne gry ONLINE nie pograsz komfortowo na internecie HSDPA. Nie licz na to niestety. Modem nic nie da, poprawi troszkę pingi i tak np. przy pingu 120ms gra się...ciężko.
Pozdrawiam.
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Witam,
Ja i paru innych użytkowników Play(zapewne jest ich więcej) mamy problem z grą World Of Warcraft. Jeszcze miesiąc temu takiego czegoś nie było. Po prostu gram i po jakiś max 2minutach DC. Tak za każdym razem. Testowałem to na 2 prywatnych serwerach i oficjalnym. Wszędzie to samo. Gracze skarżą się na play na forum pewnego serwera. Wszyscy mają ten sam problem. Jeszcze jakiś czas temu grało się bez takich problemów. Czyżby kolejna awaria ?
Pozdrawiam.
Ja i paru innych użytkowników Play(zapewne jest ich więcej) mamy problem z grą World Of Warcraft. Jeszcze miesiąc temu takiego czegoś nie było. Po prostu gram i po jakiś max 2minutach DC. Tak za każdym razem. Testowałem to na 2 prywatnych serwerach i oficjalnym. Wszędzie to samo. Gracze skarżą się na play na forum pewnego serwera. Wszyscy mają ten sam problem. Jeszcze jakiś czas temu grało się bez takich problemów. Czyżby kolejna awaria ?
Pozdrawiam.
Fort Minor & LINKIN PARK & Dead By Sunrise
-
- Początkujący użytkownik forum
Tomekm91 pisze:Ja i paru innych użytkowników Play(zapewne jest ich więcej) mamy problem z grą World Of Warcraft. Jeszcze miesiąc temu takiego czegoś nie było. Po prostu gram i po jakiś max 2minutach DC. Tak za każdym razem. Testowałem to na 2 prywatnych serwerach i oficjalnym. Wszędzie to samo. Gracze skarżą się na play na forum pewnego serwera. Wszyscy mają ten sam problem. Jeszcze jakiś czas temu grało się bez takich problemów. Czyżby kolejna awaria ?
Mam dokladnie to samo! Sciagalem firmware do modemu, skanowalem antywirem kompa i nic dalej to samo dc'ki doslownie co chwila i nie da sie grac

- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Problem pojawił się od piątku wieczorem. Coraz więcej użytkowników zgłasza ten problem. Zobaczymy co z tym będzie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- jaras99
- Stały użytkownik forum
Ja na iplusie nie miałem żadnych problemów z WoWem. Pingi ok 120 na HSDPA.
Ale kiedyś grałem na EDGE ping ok. 700 a jak się więcej ludzi zebrało to skakał nawet do 2k i też się jakoś grało
Gorzej było jak się z kimś walczyło i co chwile lagowało na kilka sekund ale grałem warkiem więc nie było tak źle 
Ale kiedyś grałem na EDGE ping ok. 700 a jak się więcej ludzi zebrało to skakał nawet do 2k i też się jakoś grało

- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Ten problem występuję tylko w Play i co dziwne, pojawił się nagle... jeszcze ostatnio grałem po parę godzin i nic się nie działo. Poczekamy może samo przejdzie. Oby...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
A gdzie ten problem zglaszaja?
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Na forum pewnego serwera, nie chce robić tutaj reklamy.
Może już tutaj nie spamujmy, jak ktoś będzie miał jakieś konkretne info to niech pisze.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-01-12, 13:21 ]
Problem z DC pojawia się również w grze Mu Online i zapewne w innych grach. Jak tylko będę miał okazję sprawdzić jak wygląda sytuacja w innych grach, napiszę. Same problemy z tym netem... Na prawdę to już szczyt wszystkiego.
Pozdrawiam.
Może już tutaj nie spamujmy, jak ktoś będzie miał jakieś konkretne info to niech pisze.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-01-12, 13:21 ]
Problem z DC pojawia się również w grze Mu Online i zapewne w innych grach. Jak tylko będę miał okazję sprawdzić jak wygląda sytuacja w innych grach, napiszę. Same problemy z tym netem... Na prawdę to już szczyt wszystkiego.
Pozdrawiam.
-
- Pracownik operatora
Witam,
problem najprawdopodobniej leży we właśnie przeprowadzanej modernizacji pewnych elementów sieciowych, która powinna się skończyć w piątek.
Wyłuskaliśmy kilka zgłoszeń dotyczących tej kwestii i będziemy weryfikować dane.
Jeżeli problem występuje również w MU sam przetestuję występowanie usterki, dzięki za info
problem najprawdopodobniej leży we właśnie przeprowadzanej modernizacji pewnych elementów sieciowych, która powinna się skończyć w piątek.
Wyłuskaliśmy kilka zgłoszeń dotyczących tej kwestii i będziemy weryfikować dane.
Jeżeli problem występuje również w MU sam przetestuję występowanie usterki, dzięki za info

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez play4you2, łącznie zmieniany 1 raz.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Problem w MU występuję, ale nie tak bardzo jak w WoW, gdzie dostajemy DC co chwilkę, a w MU co jakiś czas, co nie zmienia faktu że takiego problemu jeszcze kilka dni temu nie było.
Play4you2, dziękujemy za info, teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy.
Pozdrawiam.
Play4you2, dziękujemy za info, teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy.
Pozdrawiam.
- KlonAdam
- Specjalista bezprzewodowy-junior
w iPlusie nie ma takiego problemu... Wszystko smiga aż miloTomekm91 pisze:Problem w MU występuję, ale nie tak bardzo jak w WoW, gdzie dostajemy DC co chwilkę

- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Ohhhh... jak ja bym chciał mieć iplusa ;-). Marzenie... ;].KlonAdam pisze:w iPlusie nie ma takiego problemu... Wszystko smiga aż milo
Tutaj mowa jest cały czas o Play, cholerka niech szybko z tym zrobią bo bym sobie w coś zagrał

Pozdrawiam.
-
Ja tez juz czekam z moim levelowanie a niedawno co dopiero wzialem playa na 18cy ;(
Tomek na jakim serwerze grasz? BL? Jaki nick?
Tomek na jakim serwerze grasz? BL? Jaki nick?
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Na razie gram na prywatnym serwerze HellGround, bo nie stać mnie obecnie na grę na oficjalnym. Testowałem u kumpla WoWa na Play na serwerach Blizzarda, również występuje DC. Czekajmy aż coś z tym zrobią.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Może sieć jest bardzo przeciążona przez co duże pingi i DC? Nie jestem pewien, ale np. w CS'ie na niektórych serwerach jest ograniczony ping np. 200... jeżeli ktoś go przekroczy to kick. Może tak samo jest w WoWie? Nie wiem, niestety nie grałem w WoWa ;(Tomekm91 pisze:Testowałem u kumpla WoWa na Play na serwerach Blizzarda, również występuje DC. Czekajmy aż coś z tym zrobią.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- Cari
Nie wydaje mi sie zeby w WoW-ie byly jakies ograniczenia zwiazane z pingiem bo to MMO a Cs to FPS gdzie ping to podstawa 

-
- Mistrz bezprzewodowy
No tak, właśnie wiem, ale jeżeli dostaje DC w Playu gdzie często jest przeciążenie sieci, a w plusie się to nie dzieje, więc wygląda mi to na problemy związane z pingiem i pierwsze co mi naszło na myśl to właśnie te ograniczeniaCari pisze:Nie wydaje mi sie zeby w WoW-ie byly jakies ograniczenia zwiazane z pingiem bo to MMO a Cs to FPS gdzie ping to podstawa

Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- Cari
Moze masz racje
Pewniej by bylo ,gdyby Tomekm91 przedstawił nam jaki ma ping w Wowie podczas grania przez ta ~1-2min az nie dostanie DC 

-
Identyczne problemy na oficjalnym Lightbringer-EUTomekm91 pisze:Na razie gram na prywatnym serwerze HellGround,
Można mieć i latency 15000ms (sic) i nie dostać DC, więc ograniczeń od serwera nie ma, co nie zmienia faktu, że w takich warunkach grać się nie da.Cari pisze:Nie wydaje mi sie zeby w WoW-ie byly jakies ograniczenia zwiazane z pingiem bo to MMO a Cs to FPS gdzie ping to podstawa
Moje latency na PLAY między Disconnectami zwykle wynosiły 100-300ms. Dla porównania, na blueconnecie latency wynosi około 500, ale żadnych dc, tylko uciążliwe freezy na raidach.Cari pisze:Pewniej by bylo ,gdyby Tomekm91 przedstawił nam jaki ma ping w Wowie podczas grania przez ta ~1-2min az nie dostanie DC
-
To gdzie tkwi problem w PLAY? Skoro wywala DC na znacznie niższych pingach niż wynoszą ograniczenia lub jakie są przy wykorzystaniu innego dostawcy.Moje latency na PLAY między Disconnectami zwykle wynosiły 100-300ms. Dla porównania, na blueconnecie latency wynosi około 500, ale żadnych dc, tylko uciążliwe freezy na raidach.
Wydaje mi się, że play nie przepuszcza pakietów, które są większe niż z góry określona wartość. W moim przypadku nie mogę w ogóle pingać > 1000bajtów, nie wiem jak to jest w innych sieciach i nie wiem też jak duże są pakiety przesyłane jednorazowo do serwera gry.
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Grając w WoWa mam latency 100-200ms. Ale uwaga !!! Problem występuje w grach Cabal Online, Lineage2, Mu Online, WoW i po części diablo2. Jestem przekonany że w jaką grę w tej chwili nie zagramy, będzie to samo. ( chodzi oczywiście o Play)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Tomekm91 a znasz może jakiś sposób (np jakiś snifer), żeby sprawdzić jakiej wielkości pakiety lecą między klientem gry a serwerem tej gry?Tomekm91 pisze:Grając w WoWa mam latency 100-200ms. Ale uwaga !!! Problem występuje w grach Cabal Online, Lineage2, Mu Online, WoW i po części diablo2. Jestem przekonany że w jaką grę w tej chwili nie zagramy, będzie to samo. ( chodzi oczywiście o Play)
Pozdrawiam.
Jeżeli w PLAY nie zwiększą wielkości wysyłanego pakietu obawiam się, że tego operatora będzie trzeba wykluczyć jako dostawcę mobilnego internetu umożliwiającego grę online

- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
W tym Ci niestety nie pomogę.martini pisze:Tomekm91 a znasz może jakiś sposób (np jakiś snifer), żeby sprawdzić jakiej wielkości pakiety lecą między klientem gry a serwerem tej gry?
Wszystko będzie OK Martini, czekamy do Piątku.play4you2 pisze:Witam,
Jeżeli problem występuje również w MU sam przetestuję występowanie usterki, dzięki za info![]()
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Tomekm91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Obyś miał racje, bo jak nie to kurcze będzie chyba koniec świataTomekm91 pisze:
Wszystko będzie OK Martini, czekamy do Piątku.
Pozdrawiam.

- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Z tego co mi wiadomo wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.