SE k610i + Orange + UMTS + internet w anglii
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
SE k610i + Orange + UMTS + internet w anglii
mam taki zestawik SE k610i i karta Pay&Go 3G
łącze sie z netem wykorzystując info z tego tematu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1051
wszystko jest niby ok, transfer zadowalający, ale po kilku lub kilkunastu minutach rozłącza mi połaczeni. jedymym ratunkiem jest odłączenie telefonu od kabla i ponowne podłączanie. dodam ze po zainstalowaniu sterowników mam wirtualna karte sieciowa Sony Ericsson. łączy sie ona automatycznie z netem ale po jakim czasie kończy odbierac pakiety i kicha. niby połączenie nadal jest aktyne ale nie ma neta.
zasięg 3G mam dobry czasami na full albo 4 kreski.
możliwe ze to jakieś kłopoty a siecią.
moze jest jakis programik do tworzenia połaczenia albo czegos w tym stylu. kombinuje jak sie da ale na razie skonczyły mi sie pomysły ;-))))
pozdrowionka
łącze sie z netem wykorzystując info z tego tematu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1051
wszystko jest niby ok, transfer zadowalający, ale po kilku lub kilkunastu minutach rozłącza mi połaczeni. jedymym ratunkiem jest odłączenie telefonu od kabla i ponowne podłączanie. dodam ze po zainstalowaniu sterowników mam wirtualna karte sieciowa Sony Ericsson. łączy sie ona automatycznie z netem ale po jakim czasie kończy odbierac pakiety i kicha. niby połączenie nadal jest aktyne ale nie ma neta.
zasięg 3G mam dobry czasami na full albo 4 kreski.
możliwe ze to jakieś kłopoty a siecią.
moze jest jakis programik do tworzenia połaczenia albo czegos w tym stylu. kombinuje jak sie da ale na razie skonczyły mi sie pomysły ;-))))
pozdrowionka
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez maciusiek610, łącznie zmieniany 4 razy.
- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: SE k610i + Orange + UMTS + internet w anglii
a mozna tam kupic K600i / K610i w zestawie prepaid ? ile on kosztuje ?
aha te objawy wygladaja na klopoty z siecia - u nas tez tak bywa
aha te objawy wygladaja na klopoty z siecia - u nas tez tak bywa
-
k600i raczej nie da rady ;-) widziałem ten telefon w sieci O2 ale kosztował 200 funtów. ja kupiłem k610i (oczywiscie o niebo lepszy od k600i) za 140 funtów w zestawie z karta Pay&Go 3G i 11 funtw na koncie. kupilem w salonie Phone 4 You. w salonach Orange jest w tej samej cenie.
pozdrowionka
pozdrowionka
-
-
- Mistrz bezprzewodowy
Żadna blokada. Telefon masz skonfigurowany pod profil HTTP. Na stronę orange wpusic Cie tylko na profilu WAP.
Back to the Future 

-
ale ja nie wchodze na strone orange tylko na inne adresy np polskie forum, czy strona o domach. ale strona sie nie otwiera tylko wyskakuje mi ta stronka.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jak korzystałem przez chwilę z mojego M600 w vodafone z internetu, to miałem taką blokadę, że niektóre strony nie wchodziły. Jest to blokada operatora i można ją zdjąć. Tak było u mnie. Może u Ciebie jest to samo.
Back to the Future