GPRS IPlus

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
markusmarecki
Początkujący użytkownik forum

GPRS IPlus

Post autor: markusmarecki »

Witam

Niedawno zainstalowałm sobie auroxa 12.0 i chciałem odpalic sobie gprs przez komórke. Polaczenie jest nawiazywane przesyłane sa pakiety kontrolne, ale nie mozna wyswietlic zadnej strony. Uzywam do łaczenia sie z internetem programu gprs easy connect. Serwery DNS w piku resolv.conf sa ustawione

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: GPRS IPlus

Post autor: sardo nunspa »

PINGnij na stronę, którą chcesz wyswietlić - dowiesz sie czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> odpowiada.
Nie wiem jak tam w linuksach jest z wartościami TTL i MTU ale w takim przypadku warto sie z nimi zapoznać.
Łącze masz dobre :?: sygnał mocny :?: Używasz anteny :?:
Latka lecą...
markusmarecki
Początkujący użytkownik forum

Re: GPRS IPlus

Post autor: markusmarecki »

Pingi oczywiskie nie chodza. Próbowałem troch modyfikowac pliki ale skonczyło sie na tym ze teraz wyskakuje mi komunikat ze nie mam uprawnień do pppd pomimo ze uprawnienia nadałem wszytskim zarówno do demona jak i biblotek. A próbuje sie łaczyc zarówno na roota oraz na superuzytkownika. Na zwykłym uzytkowniku to samo. Sprawdzałem moze pppd nie mam zainstalowane, ale jednak jest zainstalowane.
ODPOWIEDZ