Witam
Niedawno zainstalowałm sobie auroxa 12.0 i chciałem odpalic sobie gprs przez komórke. Polaczenie jest nawiazywane przesyłane sa pakiety kontrolne, ale nie mozna wyswietlic zadnej strony. Uzywam do łaczenia sie z internetem programu gprs easy connect. Serwery DNS w piku resolv.conf sa ustawione
Pozdrawiam
GPRS IPlus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: GPRS IPlus
PINGnij na stronę, którą chcesz wyswietlić - dowiesz sie czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> odpowiada.
Nie wiem jak tam w linuksach jest z wartościami TTL i MTU ale w takim przypadku warto sie z nimi zapoznać.
Łącze masz dobre
sygnał mocny
Używasz anteny 
Nie wiem jak tam w linuksach jest z wartościami TTL i MTU ale w takim przypadku warto sie z nimi zapoznać.
Łącze masz dobre

Latka lecą...
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: GPRS IPlus
Pingi oczywiskie nie chodza. Próbowałem troch modyfikowac pliki ale skonczyło sie na tym ze teraz wyskakuje mi komunikat ze nie mam uprawnień do pppd pomimo ze uprawnienia nadałem wszytskim zarówno do demona jak i biblotek. A próbuje sie łaczyc zarówno na roota oraz na superuzytkownika. Na zwykłym uzytkowniku to samo. Sprawdzałem moze pppd nie mam zainstalowane, ale jednak jest zainstalowane.