Konfiguracja uTorrent?
Moderator: Moderatorzy
- Blazej
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Konfiguracja uTorrent?
Witam wie ktoś może jakie ustawienia są najlepsze w przypadku korzystania z neta iplus HSDPA prędkość około 2-3Mb/s w programie uTorrent? A może do tego typu internetu preferowane są inne programy p2p?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Konfiguracja uTorrent?
Ogólna liczba połączeń nie powinna przekraczać 100 a liczba połączeń na zadanie 50. HSDPA jak każdy net komórkowy nienajlepiej radzi sobie z dużą ilością połączeń i gdy umożliwisz uTorrentowi nawiązywanie zbyt wielu połączeń zacznie mulić. Nie odpalaj też zbyt wielu zadań naraz (nie więcej niż 2-3).Blazej pisze:jakie ustawienia są najlepsze w przypadku korzystania z neta iplus HSDPA prędkość około 2-3Mb/s
Był na forum kiedyś opisywany taki program Deluge: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... ght=delugeBlazej pisze:A może do tego typu internetu preferowane są inne programy p2p?
Podobno świetnie sobie radzi na łączach komórkowych, ale ja w czasach gdy używałem BC nie zauważyłem różnicy w prędkości ściągania pomiędzy nim a uTorrentem.
- Blazej
Ok dzięki spróbuje pozmieniać w ustawieniach tak jak mi proponujesz i sprawdzę rezultaty
mam nadzieję że to pomoże bo wcześniej miałem transfery dochodzące do 300 kb/s przez cały czas pobierania ale później coś w opcjach pozmieniałem i się zepsuło idzie 20 kb/s 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A może nałożyłeś sobie limit na prędkość pobierania? Zrób tak: prawa mysz na torrencie -> Bandwidth Allocation -> Set download limit -> wybierz opcję Unlimited. Tak samo sprawdź ogólny limit DL. Menu Options -> Preferences -> zakładka Bandwidth -> Maximum download rate ustaw na 0.Blazej pisze:wcześniej miałem transfery dochodzące do 300 kb/s przez cały czas pobierania ale później coś w opcjach pozmieniałem i się zepsuło idzie 20 kb/s
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Blazej
Nie wszystko mam na unlimited zwolniło przez to że dopisałem kilka zer w ustawieniach bo napisali w jakimś poradniku że to zwiększy prędkość pobierania ale niestety nie w internecie bezprzewodowym.YaHooo pisze:A może nałożyłeś sobie limit na prędkość pobierania?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Z doświadczenia wiem, że większość takich poradników niestety jest pisana przez osoby które zmieniają parametry nie do końca wiedząc co one oznaczają (i za co odpowiadają) i takie bajki wychodzą. Ale najważniejsze, że działaBlazej pisze:zwolniło przez to że dopisałem kilka zer w ustawieniach bo napisali w jakimś poradniku że to zwiększy prędkość pobierania ale niestety nie w internecie bezprzewodowym.

Pozdrawiam YaHooo 

- Blazej
Wielkie dzięki za pomoc
I LOVE "BEZ-KABLI.PL" ![:]](./images/smilies/splash.gif)

![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam.
Nie chcialem tworzyc nowego tematu na forum.
Kolega wyzej miał problem z Downloadem, Ja mam problem z Uploadem na trackerze prywatnym wiadomo seedowac musze bo ratio spada ;/
jak zaradzic temu ?
łacze 7,2 mbit
sciaga pieknie i ladnie nawet i po 600 kb/s
tylko upload mnie martwi bo ciezko mi wyslac nawet 300 mb przez tydzien czasu, dodam ze torrent jest hot
Nie chcialem tworzyc nowego tematu na forum.
Kolega wyzej miał problem z Downloadem, Ja mam problem z Uploadem na trackerze prywatnym wiadomo seedowac musze bo ratio spada ;/
jak zaradzic temu ?
łacze 7,2 mbit
sciaga pieknie i ladnie nawet i po 600 kb/s
tylko upload mnie martwi bo ciezko mi wyslac nawet 300 mb przez tydzien czasu, dodam ze torrent jest hot

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Jeśli to tylko samo HSDPA (bez HSUPA) to upload wynosi zaledwie 384kb/s. Wiadomo więc że potrzeba będzie bardzo dużo czasu aby osiągnąć ratio 1:1.wujekgreg pisze:łacze 7,2 mbit
- Blazej
O co chodzi z tym ratio ja korzystam ze strony torrenty.org i tam nic takiego nie ma?
Ostatnio zmieniony 2010-02-11, 16:04 przez Blazej, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcin7911
- Stały użytkownik forum
Ratio to stosunek danych pobranych do wysłanych. Na prywatnych trackerach pijawki zazwyczaj dostają bana.
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
-
Blido pisze:Jeśli to tylko samo HSDPA (bez HSUPA) to upload wynosi zaledwie 384kb/s. Wiadomo więc że potrzeba będzie bardzo dużo czasu aby osiągnąć ratio 1:1.wujekgreg pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Tak tak ja wiem ze ciezko jest wyseedowac, ale chodzi mi o samo podlaczanie peerow do mnie, odswierzam trackera czyszcze liste peerow zalozmy jest ich 10, i na jakas chwile sie polaczą np 2. i pobieraja 5-10 kb lacznie.
jak sciagam pozycje z publicznych trackerow, i jest wiadomo wymiana peerow, dht, to wysyla nawet i 20.
dlaczego nie wysyla/podlacza automatycznie z prywatnych trackerow.
Dodam iż w domu na adsl nie mam takich problemów z żadną pozycją.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-02-11, 22:52 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-02-11, 22:52 przez wujekgreg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ponieważ na ADSL nie jesteś za NAT-em.wujekgreg pisze:Dodam iż w domu na adsl nie mam takich problemów z żadną pozycją.
-
ok dzieki za szybka odpowiedzBlido pisze:Ponieważ na ADSL nie jesteś za NAT-em.wujekgreg pisze:Dodam iż w domu na adsl nie mam takich problemów z żadną pozycją.