Chciałbym Prosić kogoś aby pomógł mi podzielić się wiedza na temat podziału łącza uwierzytelnianego przez PPPOE i md5 chap dostarczanego droga radiowa.
Mój dostawca kiedy zapytałem o możliwość podpięcia 2 kompa stwierdził ze się nie da tego zrobić.

Jak to wygląda.
Na dachu mam antenę 5Ghz obok niej jest puszka w której jest coś -switch, AP lub coś innego nie wiem- do którego podłączona jest antena a z niej wychodzi zwykły kabel sieciowy na skrętce RJ-45 do karty sieciowej w kompie.
Neta mam po wpisaniu nazwy użytkownika i hasła w połączeniu sieciowym które wcześniej wymagało utworzone (w opcjach karty sieciowej opcja protokołu TCP/IP musi być odznaczona bo inaczej wyświetla ze łącze ma ograniczenia i net nie działa)
(podejrzewam ze dres IP komputera jest przydzielany po sprawdzeniu MACa karty radiowej jak i uwierzytelnieniu w MD5 CHAP (login i hasło)
Pożyczyłem sobie Asmaxa BR704G
I tak Na kompie połączonym kablem net jest ale dopiero po uruchomieniu skrótu "Połączenie szerokopasmowe." którym łączyłem się bez routera.
Bez tego ikona komputerków karty sieciowej mruga ale stronek nie otwiera.(z routera pobrał wszystko jak kliknę na właściwości mam pięknie ip i wszystko przypisane z DHCP )
Ra 2 kompie bezprzewodowo sieć jest widoczna ale nie pobiera adresu sieciowego

Proszę o pomoc
Podejrzewam ze trzeba tu coś pogodzić.

Pozdrawiam