Nokia 6230 a kabelek do PC ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nokia 6230 a kabelek do PC ???
Witam szanowne grono.
Niedawno wymienillem wysluzona Nokie 6310i na Nokie 6230.
Do tej pory jednak nie moge jej zaprzegnac jako modem do komputera.
PC Sutte napisal mi ze standardowy kabelek DKU-2 nie nadaje sie do laczenia sie z internetem i nalezy zastosowav DKU-5.
Niestety nigdzie nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> DKU-5 dedykowanego do tego modelu.
Gdy podlaczylem DKU-5 telefon napisal mi ze "akcesorium jest niekompatybilne" i nie udalo sie wykryc telefonu jako modemu.
Moze ktos poradzi mi co mam zrobic?
Niedawno wymienillem wysluzona Nokie 6310i na Nokie 6230.
Do tej pory jednak nie moge jej zaprzegnac jako modem do komputera.
PC Sutte napisal mi ze standardowy kabelek DKU-2 nie nadaje sie do laczenia sie z internetem i nalezy zastosowav DKU-5.
Niestety nigdzie nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> DKU-5 dedykowanego do tego modelu.
Gdy podlaczylem DKU-5 telefon napisal mi ze "akcesorium jest niekompatybilne" i nie udalo sie wykryc telefonu jako modemu.
Moze ktos poradzi mi co mam zrobic?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Nokia 6230 a kabelek do PC ???
Ja w tatmtych tygodniu kupiłem kabelek za 4,40zł na allegro DKU-2 i wszycho działa i łącze się z netem przez PC Suitte Nokia. Na pewno ten kabel masz uszkodzony, spróbuj z innym kablem@!
- kszysek
- Stały użytkownik forum
Witam,
do 6230 tylko DKU-2, tak jak wyżej kup jakiś za 5PLN będzie działał na 100% gdyż to jest kabel 1-1 nic w nim nie ma elektroniki, więc czy oryginał czy podróbka działa identycznie.
A myślałeś po podłączeniu przez Bluetooth'a ?? klucz BT do kompa na allegro kupisz za 20PLN ?
do 6230 tylko DKU-2, tak jak wyżej kup jakiś za 5PLN będzie działał na 100% gdyż to jest kabel 1-1 nic w nim nie ma elektroniki, więc czy oryginał czy podróbka działa identycznie.
A myślałeś po podłączeniu przez Bluetooth'a ?? klucz BT do kompa na allegro kupisz za 20PLN ?
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle 
http://speedtest.net/result/1917097660.png

http://speedtest.net/result/1917097660.png
-
Wlasnie myslalem o BT ale pomecze sie z kabelkiem skoro juz taki mam.
Po podlaczeniu slysze sygnal w XP ze wykryl jakies <font color="#FF00FF"><b>»»urządzenie««</b></font> ale niestety Nokia Modem Setup go nie wykrywa.
Co trzeba w zasadzie zainstalowac aby komputer widzial go przez COM?
Po podlaczeniu slysze sygnal w XP ze wykryl jakies <font color="#FF00FF"><b>»»urządzenie««</b></font> ale niestety Nokia Modem Setup go nie wykrywa.
Co trzeba w zasadzie zainstalowac aby komputer widzial go przez COM?
-
- Stały użytkownik forum
ok 6,5MB waza sterowniki do kabla DKU-2 (na stronie nokii), byc moze je musisz zainstalowac (ja sie nie lacze przez pcsuite, zainstalowalem drivery do dku2 i mam ta nokie jako modem na porcie com, polaczenie zrobilem przez dialup networking)
Pozdrawiam! MooNTER
Huawei - 5Mbps down, 1Mbps uplink @ UMTS&LicencjaGPRS no limit

- gnd
- Stały użytkownik forum
...masz 2 mozliwości:
-albo ściągnij ze strony nokii nowszą wersje pc suite,
-albo jak masz XP, to wywal z komputera pc suite , jeśli do niczego wiecej go nie używasz i po podłączeniu telefonu kablem, albo BT system zainstaluje ci modem samamodzielnie, jako "standardowy modem USB" lub "standardowy modem BT".
Ja osobiście mam tel. poł. przez BT i jestem bardzo zadowolony...Kabel też mam ale nie używam.BT to większa wygoda, z tym zastrzeżeniem że bateria szybciej się rozładowuje.
-albo ściągnij ze strony nokii nowszą wersje pc suite,
-albo jak masz XP, to wywal z komputera pc suite , jeśli do niczego wiecej go nie używasz i po podłączeniu telefonu kablem, albo BT system zainstaluje ci modem samamodzielnie, jako "standardowy modem USB" lub "standardowy modem BT".
Ja osobiście mam tel. poł. przez BT i jestem bardzo zadowolony...Kabel też mam ale nie używam.BT to większa wygoda, z tym zastrzeżeniem że bateria szybciej się rozładowuje.
-
Sterowniki do kabla DKU-2 na stronie nokii pomogly, wlasnie korzystam z dobrodziejst EDGE przy 460,8Kb/s. 
Dzieki za pomoc
Jak ktos jest chetny to mam kabelek DKU-5 na sprzedaz

Dzieki za pomoc
Jak ktos jest chetny to mam kabelek DKU-5 na sprzedaz

- gnd
- Stały użytkownik forum
Hehe ... ciekawe jak to możliwe skoro umts to max. ok. 380kbps 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Czary jakieś , mary.ross154 pisze:Sterowniki do kabla DKU-2 na stronie nokii pomogly, wlasnie korzystam z dobrodziejst EDGE przy 460,8Kb/s.

-
- Stały użytkownik forum
tak to mozliwe ze N6230 nie ma umtsgnd pisze:Hehe ... ciekawe jak to możliwe skoro umts to max. ok. 380kbps

p.s. to jest predkosc portu, ja ustawilem 921kbps, jak ktos do mnie przychodzi to sie cieszy ze mam szybki internet...

Pozdrawiam! MooNTER

- gnd
- Stały użytkownik forum
... hehe... mi tego nie musisz tłumaczyć .... wytlumacz autorowi topika....
-
No dobra ponioslo mnie
a 115,2Kb/s moze byc?