Problem ze stabilnoscia łacza na Nokii 6630

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Urgal 2topory
Początkujący użytkownik forum

Problem ze stabilnoscia łacza na Nokii 6630

Post autor: Urgal 2topory »

Witam
Uzywam Nokii 6630 polączonej przez Bluetooth jako modem UMTS. Transfery sa calkiem ładne, tylko ze bardzo czesto rozlacza mnie. Mianowicie zawsze kiedy probuje cos sciagnac juz po 1-2MB downloadu transfer staje w miejscu. Neta nie ma, ale windows nie wykrywa ze polaczenie zostalo zerwane. Musze sam kliknac rozlacz (chwilowe zmulenie kompa) poczym ponownie sie polaczyc
. Taki sam problem mialem podczas pracy z K608i (jako modem GPRS). Operator to Orange UK (Anglia) W przypadku K608i uzywalem zwyklej karty sim, a do 6630 USIM. To co laczy te przypadki to adapter bluetooth i operator. Probowalem wielu roznych programow. Efekt zawsze ten sam.
Pozdrawiam, Urgal 2topory
assasyn
Użytkownik forum

Re: Problem ze stabilnoscia łacza na Nokii 6630

Post autor: assasyn »

hey! Też używam 6630 ale tylko do edge bo nie pokusiłem sie jeszcze na wymiane karty sim. Podejżewam że to kwestia bluetooth, bo ja kożsytam z kabla usb i owszem zdarzają mi sie zwisy ale sporadycznie. a transfery mam po kilkaset MB podczas pojedyńczej sesji
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

assasyn pisze:a transfery mam po kilkaset MB podczas pojedyńczej sesji
Gdzie ty masz takie transfery :?: :D W której sieci?
Urgal 2topory
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Urgal 2topory »

Dzieki assasyn. Tez tak myslalem ze to moze byc bluetooth. Kupie drugie i zobacze czy sie poprawi :)

@Ufo atakuje
EDGE ma do 32kB w donloadzie co daje ponad 100MB/h
ODPOWIEDZ