Witam
Uzywam Nokii 6630 polączonej przez Bluetooth jako modem UMTS. Transfery sa calkiem ładne, tylko ze bardzo czesto rozlacza mnie. Mianowicie zawsze kiedy probuje cos sciagnac juz po 1-2MB downloadu transfer staje w miejscu. Neta nie ma, ale windows nie wykrywa ze polaczenie zostalo zerwane. Musze sam kliknac rozlacz (chwilowe zmulenie kompa) poczym ponownie sie polaczyc
. Taki sam problem mialem podczas pracy z K608i (jako modem GPRS). Operator to Orange UK (Anglia) W przypadku K608i uzywalem zwyklej karty sim, a do 6630 USIM. To co laczy te przypadki to adapter bluetooth i operator. Probowalem wielu roznych programow. Efekt zawsze ten sam.
Pozdrawiam, Urgal 2topory
Problem ze stabilnoscia łacza na Nokii 6630
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: Problem ze stabilnoscia łacza na Nokii 6630
hey! Też używam 6630 ale tylko do edge bo nie pokusiłem sie jeszcze na wymiane karty sim. Podejżewam że to kwestia bluetooth, bo ja kożsytam z kabla usb i owszem zdarzają mi sie zwisy ale sporadycznie. a transfery mam po kilkaset MB podczas pojedyńczej sesji
-
- Mistrz bezprzewodowy
Gdzie ty masz takie transferyassasyn pisze:a transfery mam po kilkaset MB podczas pojedyńczej sesji

-
- Początkujący użytkownik forum
Dzieki assasyn. Tez tak myslalem ze to moze byc bluetooth. Kupie drugie i zobacze czy sie poprawi 
@Ufo atakuje
EDGE ma do 32kB w donloadzie co daje ponad 100MB/h

@Ufo atakuje
EDGE ma do 32kB w donloadzie co daje ponad 100MB/h