iPlus i Huawei E630

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
swiderek
Początkujący użytkownik forum

iPlus i Huawei E630

Post autor: swiderek »

Witam. Mam problem z modemem model jak w temacie. Trapi mnie to ,iż dotąd iplus zassysał z prędkością 280 kb/s nie wiem co sie stalo od pewnego czasu jest tylko 100 kb/s i nie wiem co może stać za tym spadkiem prędkosc wiem ze na pewno nie jest to przekroczenie limitu transferu , wiec co to może byc prosze o jakies podpowiedz moze mozna to jakos naprawic.Chciałbym jeszcze dodać iż caly czas mam HSDPA lub przeskakuje mi na 3G i 2 kreski i wtedy tak ladnie sciągało a teraz niby tak samo HSDPA /3G i sciaga 100kb/s i mniej prosze pomozcie
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez swiderek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus i Huawei E630

Post autor: YaHooo »

A nie mylisz prędkości? Bo 280kb/s jak na HSDPA to bardzo słabo. Chyba, że masz na myśli 280kB/s.

Sprawdzałeś jak działa późno w nocy (tak 2-3) kiedy jest minimalne obciążenie sieci, ewentualnie można sprawdzić jak działa w innym miejscu, tam gdzie będziesz zalogowany do innego nodeB.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
swiderek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: swiderek »

Sprawdzalem nic sie nie zmienia :( dalej sciaga 100 kB/s :( nie wiem co jest grane :( co moze byc powodem ? bylo dobrze sciagalo dobrze w tym samym miejscu i teraz sciaga wolniej :( a lecialo 280 kB/s sciagalo mi pliki.jeszcze cos mi sie przypomnialo bo indtalowalem program invisible browser do zmiany ip bo chcialem limity przejsc ale od instlaowalem go i po tym zaczelo sciagac 5kB/s (vista) po formacie na (xp) sciaga wlasnie 100 kB/s ale ja jeszczew konsoli CMD pisalem jakas komende jaka polecilo mi centrum rozwiazywania problemow w windowsie i wpisalem ja bo myslalem ze wroci do stanu poprzedniego ale od tamtego momentu wlasnie slabiej dziala
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

swiderek pisze:jeszcze cos mi sie przypomnialo bo indtalowalem program invisible browser do zmiany ip bo chcialem limity przejsc ale od instlaowalem go i po tym zaczelo sciagac 5kB/s (vista) po formacie na (xp) sciaga wlasnie 100 kB/s
A masz do dyspozycji inny komputer aby sprawdzić na nim jak działa modem? Bo to może tak się tylko zbiegło i to jest jakaś awaria w sieci, że wolniej działa.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ