iPlus + Wi-fi

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kiwi
Początkujący użytkownik forum

iPlus + Wi-fi

Post autor: Kiwi »

Witam :)

Mam takie pytanko odnosnie udostepniania internetu przez wifi z iPlusa. Chcialbym aby moj komputer wysylal sygnal wifi zebym mogl korzystac z internetu w komorce, psp, laptopie. Niestety router nie wchodzi tutaj w gre gdyz taki z wejsciem na sim jest dla mnie za drogi.
I tutaj jest moje pytanie: Czy moge udostepnic tego neta poprzez jakis adapter wifi czy cos w tym rodzaju? Nie wiem czy da sie zrobic cos takiego bo nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie :/

P.s przepraszam jesli zalozylem temat w zlym dziale ;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: iPlus + Wi-fi

Post autor: wojteks »

Kiwi pisze:aby moj komputer wysylal sygnal wifi zebym mogl korzystac z internetu w komorce, psp, laptopie.
Będzie problem bo psp nie działa w sieci WiFi Ad-Hoc. Co do innych urządzeń to poczytaj o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> i <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=150580#150580" target="_blank">-AD-HOC-</a>
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

wojteks pisze:Co do innych urządzeń to poczytaj o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> i <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=150580#150580" target="_blank">-AD-HOC-</a>
Bądź wręcz podane na tacy jako: > Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie ad-hoc <
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Kiwi

Bardzo dzieki :) kompy podlaczylem kablem i jest ok, szkoda natomiast ze nic nie moge zrobic z tym psp :/ chcialoby sie czasem zagrac przez neta :P Czyli rozumiem ze cos takiego jak adapter wifi czy acces point pod usb nie moze sluzyc jako router i nie wysle lacza do psp?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Kiwi pisze:Czyli rozumiem ze cos takiego jak adapter wifi czy acces point pod usb nie moze sluzyc jako router i nie wysle lacza do psp?
Może gdyby taki adapter miał tryb pracy Acces Point to jest jakaś szansa ale takich adapterów jest mało i gwarancji że będzie działać nie ma żadnej.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

wojteks pisze:miał tryb pracy Acces Point to jest jakaś szansa ale takich adapterów jest mało i gwarancji że będzie działać nie ma żadnej.
Najlepiej kupić router z możliwością podpięcia modemu, już jakiś czas temu pojawiło się parę tanich sprzętów kosztujących nawet poniżej 200zł, a jaka wygoda jak każdego komp łączy się z netem kompletnie niezależnie od reszty.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
rybski

Post autor: rybski »

Na PSP ostatnio pojawiło się coś takiego jak Ad-hoc Party, tylko z tego co wiem pozwala to na łączenie się z siecią przez PS3, ale zawsze można spróbować połączyć się z kompem, aplikacja jest dostępna na Playstation store, nie wiem czy masz tez PS3 ale jesli tak to musiałbyś mięć ja tez wpiętą do sieci choćby przez kabel. Zawsze tez możesz kupić zwykły router wi fi bez adsl, połączyć go z kompem kablem gdzie masz tego iplusa, udostępnić mu połączenie przez kabel. Wtedy internet będzie na routerze i potem już możesz na nim uruchomić access pointa i po zabawie, jedyny minus - komputer z netem musi chodzić gdy ma net działać
Kiwi

Dziekuje bardzo za pomoc :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

rybski pisze:ale zawsze można spróbować połączyć się z kompem, aplikacja jest dostępna na Playstation store
Tylko z tego co wiem, to karta wi-fi powinna obsługiwać coś takiego jak PSP X-link ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ