Limity na Rapidshare
Moderator: Moderatorzy
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Limity na Rapidshare
Zapewne każdy z was ściągał coś z Rapidshare.com i miał problemy bo nie było wolnych slotów dla użytkowników nie posiadających konta premium . I moje pytanie , czy znacie jakiś sposób , który działa , i można dzięki niemu ominąć ten limit , bo rozłączanie netu nic nie pomaga , ściągnąłem już troche partów i pozostał mi jeden , a nie chce znowu wisieć na kompie rano czy w nocy
.

Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Limity na Rapidshare
Konto "Premium"paweliplus pisze:czy znacie jakiś sposób
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ściągnij JDownloader, jak pojawią się wolne sloty zassie
-
- Mistrz bezprzewodowy
lub konta premium za sms z innych stronekwojteks pisze:Konto "Premium"

Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- Blazej
Tu masz stronkę z kilkoma metodami omijania tych limitów ja ich nie sprawdzałem ale może działają http://acti.wikidot.com/faq-rapidshare jak wypróbujesz to daj znać która metoda działa. A tu masz stronkę premium za sms podobno działa dobrze przynajmniej tak piszą na różnych forach http://fload.pl/index.php?action=index
- Oficer
Tu masz coś ciekawego na zabezpieczenia rapida
http://fixrapid.com/.

-
- Stały użytkownik forum
Z rapidem radzę sobie dać spokój, bo jest coraz gorzej, jak ktoś nie ma premium.paweliplus pisze:Zapewne każdy z was ściągał coś z Rapidshare.com i miał problemy bo nie było wolnych slotów dla użytkowników nie posiadających konta premium . I moje pytanie , czy znacie jakiś sposób , który działa , i można dzięki niemu ominąć ten limit , bo rozłączanie netu nic nie pomaga , ściągnąłem już troche partów i pozostał mi jeden , a nie chce znowu wisieć na kompie rano czy w nocy.
Ja od wczoraj korzystam z przeklej.pl i jestem zachwycony działaniem.
prędkość 600 - 700 KB/s non stop, poza tym można wznawiać ściągania, wklejać linki do managera pobierania. Oczywiście serwis jest darmowy

Dla mnie osobiście rapidshare się skończył się wraz z wprowadzeniem limitu slotów
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Blazej
To nie jest strona łamiąca zabezpieczenia RS tylko coś w stylu konto premium za które płacisz smsem a po drugie ta stronka obsługuje tylko ten jeden serwer. Ale ona ma też swoje zalety chociaż ja jej nie testowałem.Oficer pisze:Tu masz coś ciekawego na zabezpieczenia rapidahttp://fixrapid.com/.
- nosbi
- ### BAN ###
Troche wkurzające jest to ograniczenie 

- Oficer
"chociaż ja jej nie testowałem."
To polecam na przyszłość użyć czegoś i dowiedzieć się w jaki sposób działa
a nie od razu bez zastanowienia pisać bzdury
.
To polecam na przyszłość użyć czegoś i dowiedzieć się w jaki sposób działa

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chcesz ściągać za darmo to nie ma sposobu. Możesz zarzucić plik do ściągania na JDownloaderze to ściągnie się jak tylko slot się zwolni. Jak nie chcesz czekać to jak Wojteks poradził kup konto premium. Legalność jak i opłacalność "alternatywnych" rozwiązań zaproponowanych kolegów powyżej jest mocno dyskusyjna. Konto premium na rok można mieć za 260zł, w skali roku to przecież niedużo.paweliplus pisze:czy znacie jakiś sposób
- Blazej
Ja nie neguję i nie odradzam tej strony tylko napisałem że jest to zwykła stronka proponująca konta premium za sms i to nie są bzdury bo strona jest płatna.Oficer pisze:"chociaż ja jej nie testowałem."
To polecam na przyszłość użyć czegoś i dowiedzieć się w jaki sposób działaa nie od razu bez zastanowienia pisać bzdury
[ Dodano: 2010-01-24, 20:19 ]
A czy jest na tej stronce opcja wyszukiwania plików bo nie mogę znaleźć ?kemot pisze:Ja od wczoraj korzystam z przeklej.pl i jestem zachwycony działaniem.
-
- Stały użytkownik forum
Takie coś znalazłem: http://www.google.com/cse/home?cx=01136 ... gfrw&hl=pl
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-01-24, 23:09 ]
Wycięcie cytatu do którego w swojej wypowiedzi się nie odnosisz.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-01-24, 23:09 ]
Wycięcie cytatu do którego w swojej wypowiedzi się nie odnosisz.
Ostatnio zmieniony 2010-01-24, 23:08 przez kemot, łącznie zmieniany 1 raz.
- kacper1920
- Stały użytkownik forum
Ja korzystam z usług www.rs-loft.com . Cenią się na 1zł za 2GB transferu. Na początku było to dosyć niestabilne, ale jak w okolicach listopada ubiegłego roku zmodernizowali serwis, to teraz działa świetnie. W moim przypadku nie opłacają się czasowe oferty oferowane przez Rapidshare, gdyż pobieram raczej sporadycznie.
Po kontakcie z adminem rs-loft udostępnia on 300MB darmowego transferu.
Po kontakcie z adminem rs-loft udostępnia on 300MB darmowego transferu.
Głuszyca - to takie miasto jest... 

- Blazej
Wielkie dziękikacper1920 pisze:Takie coś znalazłem: http://www.google.com/cse...275aygfrw&hl=pl
A ja znalazłem stronkę podobną do tej którą prezentuje kacper1920, http://rapideo.pl/ korzystał ktoś? Jak się sprawuje?
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja korzystam z www.rsdown.pl wykupuje 5 GB za 3zł i na 2 miesiące mi spokojnie starcza 

-
- Stały użytkownik forum
Podobno Rapidshare wyłączył dzisiaj oczekiwanie 15 minutowe po ściągnięciu pliku.
Więc jeżeli ktoś nie ma zmiennego ip, to niech korzysta, póki jest to wyłączone.
Więc jeżeli ktoś nie ma zmiennego ip, to niech korzysta, póki jest to wyłączone.
- paweliplus
Troche buszowałem i znalazłem : www.rapid8.com , można ciągnąć ile się chce i z różnych serwisów , polecam 

Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie chciałbym się wtrącać, ale to już podchodzi pod kodeksy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Co konkretnie? Samo ściąganie z RSa jest legalne, co innego to ściągane treści a nie tego dotyczy wątek.ryba825 pisze:ale to już podchodzi pod kodeksy.
Nie pomagam na PW!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ściąganie z RS-a tak. Ale ściąganie z RS-a za pomocą tych serwisów już mniej. Może co prawda ściągający nie łamią prawa, ale na pewno łamią je te serwisy.wojteks pisze:Samo ściąganie z RSa jest legalne
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie zaskoczyłem że o serwisy chodzi.Blido pisze:Ale ściąganie z RS-a za pomocą tych serwisów już mniej
Nie pomagam na PW!
- KlonAdam
- Specjalista bezprzewodowy-junior
rapid8.com dziala na zasadzie ze oni udostepniaja swoje konta (za ktore zaplacili) wiec raczej to legalne jest ;]
- Blido
- Guru bezprzewodowy
To jest legalne tak samo jak piractwo - piraci też udostępniają swoje kopie, za które przecież zapłacili. Rapidshare zabrania w regulaminie udostępniania konta i może swoich praw dochodzić przed sądem, ponieważ warunkiem kupna konta premium jest zaakceptowanie regulaminu.KlonAdam pisze:rapid8.com dziala na zasadzie ze oni udostepniaja swoje konta (za ktore zaplacili) wiec raczej to legalne jest ;]
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
I właśnie z tego powodu zamykam ten temat.Blido pisze:Rapidshare zabrania w regulaminie udostępniania konta i może swoich praw dochodzić przed sądem, ponieważ warunkiem kupna konta premium jest zaakceptowanie regulaminu.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)