Lączmy się a zniosą limit OFP

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
damiano7931
Początkujący użytkownik forum

Lączmy się a zniosą limit OFP

Post autor: damiano7931 »

Witam w ostatnich dniach miało miejsce wyłączenie limitów w OFP co bardzo wszystkich, lecz sielanka nie trwała długo :cry: . Uważam że można rozwiązać nasz problem dotyczący limitów. Napisałem mail do Orange z prośbą o zdjęcie limitów w nocy uzasadniłem prośbę stabilnością sieci w ciągu dnia gdyż wtedy nikt nie będzie ściągać(po to jest noc). Napiszcie tu swoje zdanie na ten temat. Chciałem was nakłonić do wysyłania takich listów do Orange jak będzie nas dużo to ktoś tym będzie musiał się zająć. Liczę na wasze zaangażowanie a na pewno nam się uda!!! :super:
Ostatnio zmieniony 2010-01-28, 15:32 przez damiano7931, łącznie zmieniany 1 raz.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Re: Lączmy się a zniosą limit OFP

Post autor: Procio »

Chciałem was nakłonić do wysyłania takich listów do Orange jak będzie nas dużo to ktoś tym będzie musiał się zająć.
Nie sądzę, że tak by się stało... Po pewnym czasie oni po prostu zaczną te maile "olewać" i tyle... Nie wiem jak reszta, ale ja sądzę, że nie ma co liczyć na zniesienie limitów przez Orange.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
Awatar użytkownika
acprzemu
Stały użytkownik forum

Post autor: acprzemu »

Przecież nie chodzi, aż o zniesieni. a chociażby zdejmowanie limitu tylko na noc !!!
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Spokojnie, nie krzycz :P Ja tylko wyraziłem swoją opinię na ten temat...
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
damiano7931

dokładnie jak mówisz nie chodzi o zniesienie limitu tylko wyłączanie go na noc tak jak zrobił Plus czemu nie może zrobić tego Orange trzeba walczyć
Awatar użytkownika
acprzemu
Stały użytkownik forum

Post autor: acprzemu »

Procio a skąd wiesz, że ja krzycze :D
damiano7931

To jak walczycie czy sie poddajecie od razu? Bo ja sie nie poddaje ale bez waszego poparcia to bedzie ciezko a jest o co walczyc!!!
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Próbować można zawsze , ale raczej nic z tego nie wypali :dobani:
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
tomaszek83
Użytkownik forum

Post autor: tomaszek83 »

damiano7931,
Uszykuj wzór takiego pisma, podaj adres na jakie trzeba słać to może znajdziesz więcej chętnych.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

acprzemu pisze:Procio a skąd wiesz, że ja krzycze :D
9. Unikaj pisania WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz skorzystać z BBCode lub emotikonów.
Netykieta

;)
Awatar użytkownika
bombel201
Użytkownik forum

Post autor: bombel201 »

Moim zdaniem to nie wypali.Szkoda tylko na to czasu.To by musialo wyjsc samo z sieci, a nie ze strony uzytkownikow.Chociazby tak jak wprowadzili w iPlusie darmowe 100 gb do wykorzystania tylko w godzinach nocnych od 12 do 8 rano...
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

damiano7931 pisze:Napiszcie tu swoje zdanie na ten temat.
Wg. mnie limity na dzień dzisiejszy są przyjazne użytkownikom.
Jakoś w dobie limitów 1GB nie było takiego marudzenia jak w ostatnim czasie.

Orange ma większe limity od Plusa (pomijając OFP który jest pod UKE), Plus nadrabia za to iPluspobieraczem, Play ceną a Era?
Procio
Mistrz bezprzewodowy

marens pisze:a Era?
A Era ma WiMax :cfaniak:
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Procio pisze:A Era ma WiMax :cfaniak:
Dla Ery WiMax jest tym czym OFP dla Orange - ma zadowolić UKE. Poza tym WiMax jest stacjonarny. Jeśli chodzi o Blueconnect to ta oferta ciągle pozostawia wiele do życzenia, powiem wprost - jest najgorsza. Bo limity niskie, ceny w porównaniu do limitów bardzo wysokie a do tego 16kb/s po limicie.
marens
Guru bezprzewodowy

Blido pisze:Jeśli chodzi o Blueconnect to ta oferta ciągle pozostawia wiele do życzenia
Chyba, że mamy np. 3G z Ery i nie ma CDMA a reszta EDGE.
damiano7931

tomaszek83 pisze:Uszykuj wzór takiego pisma, podaj adres na jakie trzeba słać to może znajdziesz więcej chętnych.
tomaszek83, w załączniku przesyłam pismo jakie ja wysłałem na adres [email protected] lecz uważam że każdy powinien sklecić coś od siebie trzeba próbować :ok:

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-30, 09:37 ]
Wycinam zbędny załącznik.
Ostatnio zmieniony 2010-01-30, 09:36 przez damiano7931, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Polecam najpierw poprawić trochę ortografię i gramatykę :P Z logiką wypowiedzi też krucho.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Wg mnie ten list jest napisany bez sensu. Czytając go czułem się jakbym czytał groźbę. Tego typu list trzeba pisać przekonująco, podkreślić co się uzyska a nie wytykać błędy.
pwojcikk

Post autor: pwojcikk »

Witam,

jestem użytkownikiem internetu orange freedom pro. Oferta ta promowana jest jako internet domowy, przeznaczony dla kilku komupterów. Limit jest dość niski, ale akceptuję to, gdyż pobieranie zbyt wielu danych powodowałoby przeciążenie sieci. Jednak niedawno, konkurencyjny dostawca internetu wprowadził bardzo ciekawą oferte, a dokładniej duży limit na ściaganie plików w godzinach nocnych. Czy orange nie planuje wprowadzenia takiej oferty w najbliższym czasie? Myśle ze to dobry pomysł, bo odciążałby siec w dzień, ludzie ściągaliby większe pliki w nocy, nie wywołując nerwów u użytkowników przegladających strony itd. Piszę tego maila, gdyż kupowałem ten internet, jako internet domowy, a główna ideą takiego dostępu do sieci jest możliwość swobodnego korzystania. Mam nadzieję ze orange przemyśli to.

Pozdrawiam, ***

Ja napisalem to tak. Nie mmialme zbyt duzo czasu i nie chcialo mi sie pisac poematu. Lepiej niech nikt nie wysyla takiego listu jak damiano, ew najpierw niech sobie ktos poprawi bledy orto:D Jak wysle maial 5 osob to nic to nie da, ale jakby sporo uzytkownikow ogarnelo sie, to moze by to cos dalo. Podobna sytuacja byla z aktualizacja oprogramania do telefonu HTC magic w orange, aktualiazcja byla najprawdodpodobniej wymuszona przez uzytkownikow.

pozdro
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

pwojcikk twój list brzmi o wiele lepiej niż list damiano7931 i co do niego nie mam żadnych zastrzeżeń.
kafe46
Użytkownik forum

Post autor: kafe46 »

może napiszemy petycje na której podpisze się kilka tysięcy użytkowników orange. to by było coś. :szok:
precz z limitami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
damiano7931

Ok mój list nie był ideałem lepiej niech każdy napisze coś od siebie. Petycja czemu nie dobry pomysł. Może macie jakiś pomysł jak trafić do większej liczby użytkowników OFP

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-01-28, 07:09 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Następne ortografy skutkują warnem
Ostatnio zmieniony 2010-01-28, 07:07 przez damiano7931, łącznie zmieniany 1 raz.
marens
Guru bezprzewodowy

damiano7931 pisze:Może macie jakiś pomysł jak trafić do większej liczby urzytkowników OFP
Myślę, że nic nie ruszy się w Orange Freedom Pro, gdyż Orange bardziej zależy na promowaniu Orange Free Optimum<... Jak wiadomo OFP zostało wprowadzone na potrzeby UKE. Oferta jest specjalnie skonstruowana, aby bardziej opłacało się brać Orange Free.

Nic nie zdziałacie w BOK, to tylko strata czasu.
Od takich spraw jest rzecznik http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynski/

Swoją drogą wiesz jak wygląda pismo formalne?
PS: Tylko niech nikt nie wpadnie wysyłać takie coś do rzecznika.

Kod: Zaznacz cały

Jan Kowalski                                                      Przykładów 01.02.2010
   ul. Przykładowa 1/2                
   12-345 Przykładów                                                 PTK Centertel
                                                                     ul. Skierniewicka 10a
nr. konta: 1.234567                                                  01-230 Warszawa
hasło: hasłoworange

Piszecie wg. uznania (krótko zwięźle i na temat)

z poważaniem
                                                                  odręczny podpis
                                                                   Jan Kowalski

pwojcikk

Post autor: pwojcikk »

Witam.

Nawiązując do otrzymanej wiadomości informuję, że miło nam, że zechciał Pan podzielić swoimi uwagami dotyczącymi oferty Orange Freedom. Aktualnie nie posiadamy informacji czy planowane jest wprowadzenie większych limitów na ściąganie noca, dlatego też Pana sugestia została przekazana do odpowiedniego działu.

Pozdrawiam.
Doradca w Departamencie Obsługi Klientów Indywidualnych
PTK Centertel sp. z o.o.
tel.: *100, 510 100 100

Dostałem taka odpowiedz, dokladnie taka jakiej sie spodziewalem... Raczej to nic nie da, ale jakby wiecej osob wyslalo maila z taka prosba to mozemy cos zdzialac
Ostatnio zmieniony 2010-01-28, 12:14 przez pwojcikk, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidzet98
Użytkownik forum

Post autor: Lidzet98 »

Dobra panowie robimy to tak, każdy (ten któremu zależy żeby w nocy nei było limitów) wysyła 12 lutego o godzinie dowolnej e-meila na ten adres: [email protected] aby w nocy nie było limitów. Piszemy sensownie. Na temat. Wyobrazcie sobie ich mine xD jak zobacza 20 meili o tym samy :rotfl: . Może to nie poskutkuje ale zawsze warto spróbować. Będą mieli zawrót głowy :gwiazdki:
<Wycięte przez administrację>
kemot
Stały użytkownik forum

Post autor: kemot »

Hm, a nie lepiej coś zdziałać w kwestii zwiększenia transferu po przekroczeniu limitu?
Bo przy 4 KB/s to można cholery dostać za przeproszeniem przy przeglądaniu stron.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-01-28, 14:45 ]
Na forum nie przeklinamy!
Ostatnio zmieniony 2010-01-28, 14:45 przez kemot, łącznie zmieniany 1 raz.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

kemot pisze:Bo przy 4 KB/s to można ***Cenzura*** dostać za przeproszeniem przy przeglądaniu stron.
Tak? A wyobraź sobie osoby, które łapią tylko GPRS... Co oni mają powiedzieć?

A co do tego listu, to ja nadal jestem za tym, że to strata czasu. Po prostu Orange zrobi to co będzie chciało... Ci co znajdują się tylko w zasięgu EDGE, albo GPRS i CDMA to co wezmą? Orange CDMA i nie mają prawie wyboru, dlatego im aż tak strasznie nie zależy na wprowadzaniu większych limitów w nocy...

Mogę się założyć, że każdy kto do nich napisze dostanie identyczny list :rotfl:
tomaszek83
Użytkownik forum

Post autor: tomaszek83 »

Wysłanie e-meila nic nie kosztuje, wiec nic się nie traci można jedynie coś zyskać.
damiano7931

Wysłanie e-meila nic nie kosztuje, wiec nic się nie traci można jedynie coś zyskać.
tomaszek83, zgadzam się z tobą w 100%
Procio, trochę więcej optymizmu trzeba próbować w Plusie jest limit nocny 100Gb niech dadzą choć połowę tego :ok:
Procio
Mistrz bezprzewodowy

damiano7931 pisze:Procio, trochę więcej optymizmu trzeba próbować w Plusie jest limit nocny 100Gb niech dadzą choć połowę tego :ok:
Może i masz rację... Oczywiście próbować zawsze można lecz ja staram się myśleć realnie.

Mimo wszystko życzę Wam powodzenia :)
ODPOWIEDZ