zasadniczo nie mogę połączyć się z internetem poprzez modem Huawei e220, sprawa wygląda tak, że zasięg mam bardzo dobry, klikam "połącz", po czym przez dłuższy czas(ok. 2-3 min) wyświetlany jest komunikat "rozpoczęcie transmisji pakietów", po tym czasie pojawia się okno z komunikatem o błędzie - "nie można ustanowić połączenia ze zdalnym komputerem, więc port używany do tego połączenia został zamknięty". Gdy ręcznie stworzyłem połączenie w panelu sterowania, na etapie "rejestrowania komputera do sieci" pojawia się błąd o kodzie 619. Instalowałem aplikację kilkakrotnie, instalowałem sterowniki od tego modemu, które pobrałem ze strony Ery, odznaczałem "zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" dla wszystkich Głównych koncentratorów USB. Analogiczna sytuacja dzieje się na innym komputerze ze "świeżo" zainstalowanym systemem ( Win XP Prof) oraz na laptopie z Vistą HomeBasic 32 bit. Próbowałem też różnych kombinacji w ustawieniach aplikacji Mobile Connect ( tej od Ery). Nic nie pomaga

Ma może ktoś jakiś pomysł, jak to rozgryźć? Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam!