Wynajmuje mieszkanie w Poznaniu i sytuacja zmusila mnie do zalozenia sobie internetu komorkowego, kablowy i radiowy odpadly

Wybralem iPlus. Kupilem wiec modem Option Globetrotter EDGE bo innych praktycznie nie bylo ponizej 500zl

No i kupilem sobie tego i plusa z ww modemem i jestem troche nieusatysfakcjonowany predkoscia. Powiedzcie mi czy noralne na iplusie w duzym miescie takim jak Poznan sa pingi srednie 400 - 500ms na onet na EDGE. Oprocz tego to jest sredni ping ale co 3 ping wraca po 3s a co 5 ping w ogole nie wraca

Orientowalem sie gdzie w mojej najblizszej okolicy sa BTSy i sa 2 dosyc blisko 1 z nich 1 - 1.5km ode mnie drugi okolo 2 km od mojego mieszkania. Mimo to mam zwykle 4 kreski na 7 mozliwych ( czasem spada do 3 a bardzo rzadko wskoczy na 5)
Mieszkam w bloku na 2 pietrze wokol rowniez duzo blokow ale najwyzej 2 - 3 pietrowe.
Antena gdzies na zewnatrz mieszkania odpada, czy zatem do mojego modemu sa jakies anteny ktore poprawilyby mi jakosc i szybkosc polaczenia ktore moglbym zainstalowac w mieszkaniu, bo patrzac na ten modem to nie wiem czy tu sie da do niego jakas antene podlaczyc