Shoutcast przez telefon komórkowy - nadawanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Shoutcast przez telefon komórkowy - nadawanie
Witam.
Tak jak w temacie. Czy są jakieś aplikacje umożliwiające nadawanie radia przez telefon komórkowy. Chodzi mi o relacje z meczów pilkarskich. Robiłem już takie coś za pomocą laptopa i internetu z komorki, ale targanie ciągle ze soba komputera jest trochę uciążliwe.
Trochę poszperałem w internecie ale nie znalazlem shoutcasta na komórki niestety.
pozdrawiam
Tak jak w temacie. Czy są jakieś aplikacje umożliwiające nadawanie radia przez telefon komórkowy. Chodzi mi o relacje z meczów pilkarskich. Robiłem już takie coś za pomocą laptopa i internetu z komorki, ale targanie ciągle ze soba komputera jest trochę uciążliwe.
Trochę poszperałem w internecie ale nie znalazlem shoutcasta na komórki niestety.
pozdrawiam
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Shoutcast przez telefon komórkowy - nadawanie
A jaki masz w ogóle telefon do dyspozycji ?
-
No póki co szału nie ma
Nokia 6021 i Huawei U121, ewentualnie jeszcze LG KF310.
Ale jeśli nadawanie byłoby możliwe, to wtedy byłbym w stanie zaopatrzyć w potrzebny sprzęt. Masz jakieś sugestie może ?

Nokia 6021 i Huawei U121, ewentualnie jeszcze LG KF310.
Ale jeśli nadawanie byłoby możliwe, to wtedy byłbym w stanie zaopatrzyć w potrzebny sprzęt. Masz jakieś sugestie może ?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Z takimi telefonami to nic nie zdziałasz,kubusiek pisze:Nokia 6021 i Huawei U121, ewentualnie jeszcze LG KF310.
Najpierw trzeba by było się zorientować czy są aplikacje shoutcast na telefon. Jak coś to telefon minimum musi mieć Symbiana, a najlepiej Windows Mobile....może na tym systemie działał by shoutcastkubusiek pisze:Ale jeśli nadawanie byłoby możliwe, to wtedy byłbym w stanie zaopatrzyć w potrzebny sprzęt. Masz jakieś sugestie może ?

-
Poprostu przeszukując forum widziałem tematy o shoutcaście i myślałem, że ktoś "głębiej" w tym siedział 
No nic. Będę drążył dalej.
pozdrawiam

No nic. Będę drążył dalej.
pozdrawiam
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nawet na starym S60v2 (np.Nokia 6630) da się słuchać radia kodowanego w MP3 za pomocą aplikacji LCG Jukebox.sp6huk pisze:Jak coś to telefon minimum musi mieć Symbiana
Tylko całą frajdę zabija okropnej jakości przetwornik D/A w tych telefonach

Dla nowszych Nokii z platformą S60v3 istnieje darmowy program "Nokia Internet Radio",do zassania ze strony producenta.
Działa bardzo dobrze.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Słuchać, że da radę to ja bardzo dobrze o tym wiem, ale koledze chodzi o nadawanie przez shoutcasta a nie słuchanie radia internetowego.Patryk pisze:Nawet na starym S60v2 (np.Nokia 6630) da się słuchać radia kodowanego w MP3 za pomocą aplikacji LCG Jukebox.