Shoutcast przez telefon komórkowy - nadawanie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kubusiek
Początkujący użytkownik forum

Shoutcast przez telefon komórkowy - nadawanie

Post autor: kubusiek »

Witam.

Tak jak w temacie. Czy są jakieś aplikacje umożliwiające nadawanie radia przez telefon komórkowy. Chodzi mi o relacje z meczów pilkarskich. Robiłem już takie coś za pomocą laptopa i internetu z komorki, ale targanie ciągle ze soba komputera jest trochę uciążliwe.

Trochę poszperałem w internecie ale nie znalazlem shoutcasta na komórki niestety.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Shoutcast przez telefon komórkowy - nadawanie

Post autor: sp6huk »

A jaki masz w ogóle telefon do dyspozycji ?
kubusiek

No póki co szału nie ma ;)

Nokia 6021 i Huawei U121, ewentualnie jeszcze LG KF310.

Ale jeśli nadawanie byłoby możliwe, to wtedy byłbym w stanie zaopatrzyć w potrzebny sprzęt. Masz jakieś sugestie może ?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

kubusiek pisze:Nokia 6021 i Huawei U121, ewentualnie jeszcze LG KF310.
Z takimi telefonami to nic nie zdziałasz,
kubusiek pisze:Ale jeśli nadawanie byłoby możliwe, to wtedy byłbym w stanie zaopatrzyć w potrzebny sprzęt. Masz jakieś sugestie może ?
Najpierw trzeba by było się zorientować czy są aplikacje shoutcast na telefon. Jak coś to telefon minimum musi mieć Symbiana, a najlepiej Windows Mobile....może na tym systemie działał by shoutcast ;) Od razy Ci powiem, że od nas to wiele się na ten temat nie dowiesz, bo my radia internetowego nie tworzymy, tylko sieci bezprzewodowe.
kubusiek

Poprostu przeszukując forum widziałem tematy o shoutcaście i myślałem, że ktoś "głębiej" w tym siedział ;)

No nic. Będę drążył dalej.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

sp6huk pisze:Jak coś to telefon minimum musi mieć Symbiana
Nawet na starym S60v2 (np.Nokia 6630) da się słuchać radia kodowanego w MP3 za pomocą aplikacji LCG Jukebox.
Tylko całą frajdę zabija okropnej jakości przetwornik D/A w tych telefonach :dobani:

Dla nowszych Nokii z platformą S60v3 istnieje darmowy program "Nokia Internet Radio",do zassania ze strony producenta.
Działa bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Patryk pisze:Nawet na starym S60v2 (np.Nokia 6630) da się słuchać radia kodowanego w MP3 za pomocą aplikacji LCG Jukebox.
Słuchać, że da radę to ja bardzo dobrze o tym wiem, ale koledze chodzi o nadawanie przez shoutcasta a nie słuchanie radia internetowego.
ODPOWIEDZ