Co tu dużo pisać - chłopak generuje każdemu

Moderator: Moderatorzy
Brak simlocka jak we wszystkich modemach z plusa od 4-5 lat.transm pisze:mam pytanko jak to jest z e1820 posiadam takiego iplus
Chyba nie bardzo. Nie tak dawno sprzedałem E870 z Plusa i miał simlocka.krystianb pisze:Brak simlocka jak we wszystkich modemach z plusa od 4-5 lat.
Jakie masz podstawy, żeby tak twierdzić? Wystarczy przejrzeć umowę z plusa i tam nie ma słowa o simlocku na modemie. Chyba że się coś zmieniło.DoMiNo pisze:Nie tak dawno sprzedałem E870 z Plusa i miał simlocka.
A takie, że wkładałem tam simy innych operatorów i nie działało. Łatwiej się nie da sprawdzićkrystianb pisze:Jakie masz podstawy, żeby tak twierdzić?
Modem nie logował się do sieci czy nie chciał się połączyć?DoMiNo pisze:A takie, że wkładałem tam simy innych operatorów i nie działało. Łatwiej się nie da sprawdzić
Nie przyznaję się. Nic przy modemie nie majstrowałemkrystianb pisze:Coś mi się przypomina, że były przypadki, że ludzie sobie sami simlocka zakładali zmieniając firmware na brandowane (dotyczy to starszych huawei )
Więc może używałeś iPlus managera? Na niektórych jego wersjach karty SIM sieci innych niż Plus nie logują się do sieci, tak jakby był simlock.Nie przyznaję się. Nic przy modemie nie majstrowałem
Kolega ledwo radzi sobie z włączeniem i wyłączeniem kompaBlido pisze:Być może modem pierwotnie simlocka nie miał, ale kolega zaktualizował firmware ze strony Plusa i wtedy musiał wkraść się simlock.