Orange Konfiguracja i pytanie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
plociarz
Użytkownik forum

Orange Konfiguracja i pytanie

Post autor: plociarz »

Czesc kupiłem niedawno router huawei e5830 skonfigurowałem go pod orange i korzystałem. Dzisiaj przegladając ustawienia profilu widzę ze wpisałem takie ustawienia:

APN: internet
Login: brak
Hasło: brak
Numer dostępowy: *99#

Moje pytanie jest takie czy nie wpisując loginu i hasła w routerze może przyjśc mi wyższy rachunek bo router zamiast normalnie się łączyć korzysta np. z transmisji csd albo coś innego? bo z tego co widze teraz w polach login i hasło powinno byc też wpisane internet. Z góry dzieki za odpowiedzi
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Orange Konfiguracja i pytanie

Post autor: YaHooo »

plociarz pisze:czy nie wpisując loginu i hasła w routerze może przyjśc mi wyższy rachunek bo router zamiast normalnie się łączyć korzysta np. z transmisji csd albo coś innego?
Nie ma takiej możliwości. Generalnie w te pola możesz wpisać co tylko zechcesz i będzie działać. Z tego co testowałem (jednak w Plusie tylko) to zawartość tych pól nie ma wpływu na działanie modemu.

A co do transmisji CSD, to ją można włączyć wpisując w pole numer dostępowy odpowiedni numer. (nie)stety nie wiem jaki on jest :hyhy: Ale jak masz *99# ewentualnie *99***1# to jest ok :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
plociarz
Użytkownik forum

Post autor: plociarz »

Dzięki wielkie :-)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Nie ma za co :) W razie czego pisz śmiało :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

plociarz, tak na przyszłość na tych ustawieniach będą Ci działać karty playa, plusa, orange, ery i heyah.
ODPOWIEDZ