Acer D250 z Plusa a internet Play na kartę
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Acer D250 z Plusa a internet Play na kartę
Mam Acera D250 kupionego w promocji z Plusa. Ma on modem 3G bez simlocka - chcę korzystać z internetu na kartę z PLAY - czy karta z Playa będzie współpracowała z programem iPlus Manager, czy to wymaga zmiany ustawień programu. Albo jaki inny program w łatwy sposób umożliwi mi pracę z kartą Play?
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Marek
Marek
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Acer D250 z Plusa a internet Play na kartę
Najlepiej utworzyć nowy profil, z apn "internet" bez możliwości łączenia się po CSD, co trzeba robić nawet jak się korzysta z iplusa.miskitbg pisze:czy karta z Playa będzie współpracowała z programem iPlus Manager, czy to wymaga zmiany ustawień programu
To już zależy od tego jaki modem jest zainstalowany. Napisz co tam się wyświetla o nim w menadżerze urządzeń.miskitbg pisze:Albo jaki inny program w łatwy sposób umożliwi mi pracę z kartą Play?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Guru bezprzewodowy
Proponuję wyrzucić iPlus menagera i zainteresować się <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>miskitbg pisze:Albo jaki inny program w łatwy sposób umożliwi mi pracę z kartą Play?
Jakiś Option, taki sam jak w NC10.marens pisze:To już zależy od tego jaki modem jest zainstalowany.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeśli to jest option to lepszą opcją będzie to: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61805#61805 ewentualnie trzeba będzie zmienić tryb modemu z RAS na NDIS jak fabrycznie nie jest.marens pisze:Proponuję wyrzucić iPlus menagera i zainteresować się <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>
...
Jakiś Option, taki sam jak w NC10.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
W NC10 jest modem Samsunga model GT-Y3100 (info stąd)Jakiś Option, taki sam jak w NC10.

Najlepiej sprawdź w Menedżerze Urządzeń jaki dokładnie masz ten modem i wrzuć info tutaj, to łatwiej będzie coś Ci doradzićmiskitbg pisze:Mam Acera D250 kupionego w promocji z Plusa. Ma on modem 3G bez simlocka

Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak będzie działała. Tylko smsów nie będzie można wysyłać. Przynajmniej u mnie tak jest....miskitbg pisze: czy karta z Playa będzie współpracowała z programem iPlus Manager,