Acer D250 z Plusa a internet Play na kartę

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
miskitbg
Początkujący użytkownik forum

Acer D250 z Plusa a internet Play na kartę

Post autor: miskitbg »

Mam Acera D250 kupionego w promocji z Plusa. Ma on modem 3G bez simlocka - chcę korzystać z internetu na kartę z PLAY - czy karta z Playa będzie współpracowała z programem iPlus Manager, czy to wymaga zmiany ustawień programu. Albo jaki inny program w łatwy sposób umożliwi mi pracę z kartą Play?
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Acer D250 z Plusa a internet Play na kartę

Post autor: krystianb »

miskitbg pisze:czy karta z Playa będzie współpracowała z programem iPlus Manager, czy to wymaga zmiany ustawień programu
Najlepiej utworzyć nowy profil, z apn "internet" bez możliwości łączenia się po CSD, co trzeba robić nawet jak się korzysta z iplusa.
miskitbg pisze:Albo jaki inny program w łatwy sposób umożliwi mi pracę z kartą Play?
To już zależy od tego jaki modem jest zainstalowany. Napisz co tam się wyświetla o nim w menadżerze urządzeń.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

miskitbg pisze:Albo jaki inny program w łatwy sposób umożliwi mi pracę z kartą Play?
Proponuję wyrzucić iPlus menagera i zainteresować się <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>
marens pisze:To już zależy od tego jaki modem jest zainstalowany.
Jakiś Option, taki sam jak w NC10.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

marens pisze:Proponuję wyrzucić iPlus menagera i zainteresować się <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>
...
Jeśli to jest option to lepszą opcją będzie to: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61805#61805 ewentualnie trzeba będzie zmienić tryb modemu z RAS na NDIS jak fabrycznie nie jest.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: guteq »

W NC10 jest modem Samsunga model GT-Y3100 (info stąd) :) a w D250 chyba Option GTM380 (info stąd)
miskitbg pisze:Mam Acera D250 kupionego w promocji z Plusa. Ma on modem 3G bez simlocka
Najlepiej sprawdź w Menedżerze Urządzeń jaki dokładnie masz ten modem i wrzuć info tutaj, to łatwiej będzie coś Ci doradzić :)
Pozdro,
GutEQ
mayzer
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mayzer »

miskitbg pisze: czy karta z Playa będzie współpracowała z programem iPlus Manager,
Tak będzie działała. Tylko smsów nie będzie można wysyłać. Przynajmniej u mnie tak jest....
ODPOWIEDZ