Blueconnect-koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Blueconnect-koniec umowy
Witam. W maju kończy mi się umowa z Erą. Kiedy dokładnie muszę złożyć dokument z wypowiedzeniem umowy? Dokładnie 30dni przed, czy może to być parę dni przed końcem umowy?
Jeszcze jedno pytanko mam: umowa była na 2 lata-49zł/m, modem kosztował 1zł. Czy po skończeniu umowy modem będę musiał zwrócić?
Jeszcze jedno pytanko mam: umowa była na 2 lata-49zł/m, modem kosztował 1zł. Czy po skończeniu umowy modem będę musiał zwrócić?
- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
Re: Blueconnect-koniec umowy
Obowiązuje cię 30-dniowy okres wypowiedzenia, więc rozwiązanie umowy musi trafić do Ery najpóźniej 30 dni przed zakończeniem umowy promocyjnej. Modem oczywiście jest twój, w końcu za niego zapłaciłeś. Możesz również zażądać usunięcia simlocka po zakończeniu umowy.
-
Hmm "przed zakończeniem umowy promocyjnej". Ale ja żadnej promocji nie brałem.
Domyślam się, że jeśli umowa kończy się np. 15maja to dokument z decyzją o rozwiązaniu umowy musi do nich trafić przed 15 kwietnia(dla uproszczenia miesiąc ma 30dni), zgadza się?

Domyślam się, że jeśli umowa kończy się np. 15maja to dokument z decyzją o rozwiązaniu umowy musi do nich trafić przed 15 kwietnia(dla uproszczenia miesiąc ma 30dni), zgadza się?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Możesz rezygnację napisać dziś i wysłać. Im wcześniej tym lepiej.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Przecież kupiłeś modem za 1złthen pisze:Hmm "przed zakończeniem umowy promocyjnej". Ale ja żadnej promocji nie brałem.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Tak. Jeśli się spóźnisz choć 1 dzień to umowa zostanie rozwiązana dopiero po następnym okresie rozliczeniowym, czyli 15 czerwca.then pisze:Domyślam się, że jeśli umowa kończy się np. 15maja to dokument z decyzją o rozwiązaniu umowy musi do nich trafić przed 15 kwietnia(dla uproszczenia miesiąc ma 30dni), zgadza się?
- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
Wszystkie ich umowy są promocyjne. Prawie jak MediaMArkt - jedna wielka promocjathen pisze:Ale ja żadnej promocji nie brałem.

-
Dzięki:) Potrzebowałem właśnie takiej konkretnej rady.
Czy w dowolnym salonie Ery mogę taką umowę rozwiązać czy musi to być ten w którym umowa została podpisana?
Czy w dowolnym salonie Ery mogę taką umowę rozwiązać czy musi to być ten w którym umowa została podpisana?
- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
then możesz rozwiązać umowę w każdym salonie (poza tymi współpracującymi - bo na nich nigdy nie można liczyć). Najłatwiej i najszybciej wyślij im wypowiedzenie umowy faxem i następnego dnia zadzwoń i dowiedz się czy to do nich dotarło. Dodam, że jak już wypowiesz umowę to dopiero wtedy Era zacznie interesować się klientem. Więc co pies szczeknie będą wydzwaniać i pytać czy jesteś pewny i co mogą zrobić żebyś został 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja rozwiązywałem w punkcie Ery. Zero przeszkód.DoMiNo pisze:(poza tymi współpracującymi - bo na nich nigdy nie można liczyć).
-
Na tym forum się nigdy nie zawiodę
Jeszcze raz thx.

- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
W salonie czy współpracującym punkcie z logo Ery? Generalnie oni nawet przyjmować nie chcą. A nawet jeśli przyjmą to nie wiadomo czy przekażą na czas.Jaco pisze:Ja rozwiązywałem w punkcie Ery. Zero przeszkód.DoMiNo pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-02-22, 16:36 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-02-22, 16:35 przez DoMiNo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
U mnie wygladalo to tak:
Wchodze do salonu, mowie ze za miesiac konczy mi sie umowa. Pani pyta: przedluzamy? A ja na to z satysfakcja: zrywamy
Poprosila o dowod osobisty, pogrzebala w kompie, wydrukowala gotowy i wypelniony wniosek, przeczytalem podpisalem i dostalem kopie z pieczatka. Zeby zdjac simlocka z modemu musi minac rowno 2 lata od podpisania umowy - czyli za miesiac czeka mnie kolejna wizyta w salonie.
W koncu wolny, czuje sie jakbym wyszedl z paki po dwuletniej odsiadce
Moja rada: podpisujac umowe na 2 lub wiecej lat, zastanowcie sie 10 razy, bo jest wiecej niz pewne, ze po pol roku bedziecie sobie pluc w brode.
Zycze rozwagi i wytrwalosci.
Wchodze do salonu, mowie ze za miesiac konczy mi sie umowa. Pani pyta: przedluzamy? A ja na to z satysfakcja: zrywamy

W koncu wolny, czuje sie jakbym wyszedl z paki po dwuletniej odsiadce

Zycze rozwagi i wytrwalosci.