Samsung SGH-X680

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Samsung SGH-X680

Post autor: Jaco »

No to mam problem z tym fonem.Ma modem ale nijako go z konfigurować.Pisze w telefonie że modem jest obługiwany przez Bluetooth.A więc z moją nokią 6230 działa na moim kompie i na kolegi.Jak podłanczamy tego samsunga to pisze że modem nie działa.Konfiguracja w telefonie jest raczej prawidłowa acz kolwiek mogłem coś przeoczyć.Czy ktoś może pomóc.Wiem VIP prosi o pomoc i że jest śmiesznie ale rece mi już opadają. :lol:
Novy_21
Użytkownik forum

Re: Samsung SGH-X680

Post autor: Novy_21 »

No ja lacze sie przez ten telefon...tyle ze kabelkiem...napisz moze z czym masz problem..sterowniki masz wszystkie? bo trzeba zainstalowac specjalne do modemu...natomiast ja mam inny problem z x680..mianowicie zrywa polaczenie z internetem...co jakis czas pojawia sie na wyswietlaczu bialy ekran z napisem prosze czekac (tel jakby sie resetowal) i traci polaczenie...jakby udalko ci sie polaczyc napisz prosze czy u ciebie tez sie tak dzieje...ktokolwiek kto ma ten tel niech odpowie bo nie wiem czy leciec do serwisu (tel mojej dziewczyny tez x680 zachowuje sie identycznie)
Awatar użytkownika
Jaco

Ja użyłem Bluetooth bo w telefonie jeśli się wejdzie w ustawienia bluetooth to przy opcji modem jak w nią się wejdzie pisze że modem jest obsługiwany przez bluetooth.Kabelka nie mam.W instrukcji obsługi nic nie pisze jak ten modem tj.przez co się go obsługuje.Mi w ogóle nie udało się połączyć.Może tylko pisze w telefonie dla ,,picu'' że jest modem :lol: .Skoro tobie poszło przez kabel to może trzeba spróbować z kablem.Co do sterowników to trochę mnie zaskoczyłeś.W pudełku nie ma żadnej płyty.Miałem tylko stery do BT.Napiszę jeszcze że po zainstalowaniu BT i podłączeniu mojej Nokii 6230 połączenie udało się za pierwszym razem.Na tym kompie gdzie było to robione nigdy nie był wgrywany żaden pakiet od Nokii.Czyli BT obsłużył Nokię.BT jest firmy BlueSoleii.Nie wiem może BlueSoleii nie obsługuje modemu w samsungu.Bynajmniej przesyłanie plikow przez BT jak zdjęcia.mp3 odbywało sie bez problemów w obydwie strony.Jak spróbuje kablem to dam znać.A skąd pobrać stery do modemu.Jak kupi śię kabel to zapewne będzie jakaś płyta ale czy na niej będą stery do obsługi modemu?Jak to z kablami bywa różnie.
Novy_21
Użytkownik forum

weic tak: ja laczac sie kabelkiem potzrebowalem nie tylko stery do kabla ale tez do modemu...ja mam je z gazety pc format sprzed 3 miesiecy ale wydaje mi sie ze sa tez na stronie samsunga..(i nie jest to internet accesson sluzy tylko do polaczenia - cos jak iplus manager) jakby nie bylo ich na stronie samsunga postaram sie wzrucic je na rapida
Awatar użytkownika
Jaco

Mam jeszcze info od kolegi który był dziś w salonie plusa bo od nich ma ten fon.Gościo powiedział że należy coś przestawić w kompie aby modem zadziałał.No rozbawił mnie :lol: definitywnie.Co ma komp do modemu w telefonie.Skoro Nokia działa a Samsung nie.Widocznie zapomnieli napisać że modem jest obsługiwany przez kabel a ten BT to tylko po to aby ściągnąć klienta.Może jeszcze ktoś to używa to niech się wypowie.Ale wątpię aby ktoś się znalazł.Dla mnie ten fon ma takie wewnętrzne fujjj. :D
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Jaco pisze:Mam jeszcze info od kolegi który był dziś w salonie plusa bo od nich ma ten fon.Gościo powiedział że należy coś przestawić w kompie aby modem zadziałał.No rozbawił mnie :lol: definitywnie.Co ma komp do modemu w telefonie.Skoro Nokia działa a Samsung nie.Widocznie zapomnieli napisać że modem jest obsługiwany przez kabel a ten BT to tylko po to aby ściągnąć klienta.Może jeszcze ktoś to używa to niech się wypowie.Ale wątpię aby ktoś się znalazł.Dla mnie ten fon ma takie wewnętrzne fujjj. :D
No cóż, chyba jednak się nie pomylił.

A co z ustawieniami polecenia inicjalizcji modemu?
Back to the Future ;)
Novy_21
Użytkownik forum

musisz zainstalowac sterowniki do modemu samsung bez nich ja tez bym sie nie polaczyl mimo iz moglbym dzwonki zdjecia itp zgrywac na tel..mysle ze wtedy zadziala nawet przez bluetooth..a masz w menedzer urzadzen modem samsung?
Awatar użytkownika
Jaco

Szadzik sprawdzałem.Jest komunikat że modem nie odpowiada.Sprawdż czy jest podłączony i włączony.Jeśli to modem wewnętrzny czy zostało wybrane właściwe przerywanie portu.
Modem jest zewnętrzny.Z Nokią nie było problemu.Diagnostyka zakończyła się sukcesem.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Jaco pisze:Szadzik sprawdzałem.Jest komunikat że modem nie odpowiada.Sprawdż czy jest podłączony i włączony.Jeśli to modem wewnętrzny czy zostało wybrane właściwe przerywanie portu.
Modem jest zewnętrzny.Z Nokią nie było problemu.Diagnostyka zakończyła się sukcesem.
Z tą diagnostyką, to zakończyła się w Nokii sukcesem, czy w Samsungu?

Jeśli w Nokii to co to ma wspólnego?

Mówię, Ci, że masz coś w kompie nie ustawione. Na 10000%.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
l_uke
Użytkownik forum

Post autor: l_uke »

Ludzie, gugli nie macie?! Korzystałem z iPlusa przez ten telefon via bluetooth i działa bez problemu. Trzeba ściągnąć aplikację ze strony Samsunga i nic nie trzeba konfigurować, wybiera się kraj, operatora i klika się "Connect". Bardziej łopatologicznie się już nie da :shock:
Awatar użytkownika
Jaco

l_uke pisze:Ludzie, gugli nie macie?! Korzystałem z iPlusa przez ten telefon via bluetooth i działa bez problemu. Trzeba ściągnąć aplikację ze strony Samsunga i nic nie trzeba konfigurować, wybiera się kraj, operatora i klika się "Connect". Bardziej łopatologicznie się już nie da :shock:
Miałem ta aplikację zainstalowaną i nic.Wykrywało modem bluetooth i nic nie łączyło.Szadzik BliSki Bob usuńcie ten wątek.Problem jest ale to już nie moja sprawa tylko kumpla.A on tylko chciał sprawdzić czy to zadziała.Nie zadziałało to powiedział że nie będzie się dalej męczył i czegokolwiek instalował. Zastanawia się nad radiówką.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Jaco pisze:Szadzik BliSki Bob usuńcie ten wątek.Problem jest ale to już nie moja sprawa tylko kumpla.A on tylko chciał sprawdzić czy to zadziała.Nie zadziałało to powiedział że nie będzie się dalej męczył i czegokolwiek instalował. Zastanawia się nad radiówką.
Szkoda trochę usuwać (tyle osób zaangażowanych) jeśli nie chcesz kontynuować to po prostu go zamykam.

Temat zamknięty.
Zablokowany