Play Online i Windows 7

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
funkyfunky
Początkujący użytkownik forum

Play Online i Windows 7

Post autor: funkyfunky »

Witam wszystkich tym serdeczniej, że to mój pierwszy tutaj post.

Ostatnio miałem problemy z windowsem vistą x64- połączenie zrywane przy próbie jego nawiązania z komunikatem "połączenie przerwane" (czy jakoś tak). Nie mogłem aktywowac 2 usług w narzędziach administracyjnych i nie mogąc znaleźć rozwiązania (próbowałem też aktualizować sterowniki do modemu) postanowiłem zainstalować windowsa 7 (z którym to zamiarem nosiłem się już od dłuższego czasu).

Niestety, ale po podłączeniu modemu pod usb i zainstalowaniu się wszystkich sterowników sama aplikacja "play online" nie zostaje zainstalowana. Zamiast niej instaluje się "mobile connect"- program huawei'owy. Uważam się za laika informatycznego, ale strzelam, że przy aktualizacji sterowników podmieniane są pliki znajdujące się w "pamięci" modemu i aplikacja Play Online zastępowana jest Mobile Connectem. Czy można jakoś rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-26, 18:22 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

edit: Przepraszam za błąd w pisowni. Może ktoś byłby tak miły i wrzuciłby instalkę aplikacji playowskiej np. na sendspace?
edit2: Dla potomnych (czyt. tak leniwych jak ja- http://www.playmobile.pl/resources/PLAY_ONLINE.zip a połączyć się można również przez dial- up - sposób opisany tutaj na forum...). Pozdrawiam i przepraszam za własne lenistwo.
Ostatnio zmieniony 2010-02-26, 22:58 przez funkyfunky, łącznie zmieniany 2 razy.
windows 7 ultimate (aktualizowany) huawei e220 (play online).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Play Online i Windows 7

Post autor: YaHooo »

funkyfunky pisze:Niestety, ale po podłączeniu modemu pod usb i zainstalowaniu się wszystkich sterowników sama aplikacja "play online" nie zostaje zainstalowana. Zamiast niej instaluje się "mobile connect"- program huawei'owy.
W sumie oprogramowanie Playa, to jest Huawei Mobile Partner. Z tym, że w naszej rodzimej wersji językowej oraz zmienionych kolorach. Natomiast oprogramowanie Huawei Mobile Connect, jest to uboższa wersja Mobile Partnera. A z tego co się orientuję, to niestety Play nie ma udostępnia swojego dashboardu.
funkyfunky pisze:przy aktualizacji sterowników podmieniane są pliki znajdujące się w "pamięci" modemu i aplikacja Play Online zastępowana jest Mobile Connectem
Dokładnie tak jest. A to oprogramowanie zapisane w pamięci wewnętrznej modemu nazywa się dashboard. I aby zamienić te oprogramowanie potrzebny jest instalator. Niestety nie jest tak łatwo, bo nikt nie wie jak tworzyć takie instalatory. Więc jak operator nie wypuści własnego dashboardu, to samemu nie zdziała się nic.
funkyfunky pisze:Czy można jakoś rozwiązać ten problem?
Można zainstalować Huawei Mobile Partner stąd http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=10454
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
funkyfunky
Początkujący użytkownik forum

Post autor: funkyfunky »

Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam!
windows 7 ultimate (aktualizowany) huawei e220 (play online).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Nie ma za co. Jakbyś miał problemy, to pisz :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ