2 laptopy i ruter pomocy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
2 laptopy i ruter pomocy
Witam, na początek jestem zielony w tych sprawach. Posiadam 2 laptopy (1 z XP, 2 z windowsem 7), ruter Asus WL-520GC i internet od Dialogu 2 Mb (modem siemensa). Chciałbym sobie zrobić sieć bezprzewodową aby w 2 kompach był internet niezależny w domu tylko nie mam pojęcia jak? Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w konfiguracji tej sieci aby mi zadziałało (co, gdzie wpisywać, zrzuty z ekranu). Za pomoc dziękuję.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: 2 laptopy i ruter pomocy
Zatem na początek polecam tego posta > Konfiguracja routerów - tutorial <. Jak będziesz miał po przeczytaniu tego jakieś konkretne pytania, to pisz.malysz72 pisze:Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w konfiguracji tej sieci aby mi zadziałało (co, gdzie wpisywać, zrzuty z ekranu).
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: 2 laptopy i ruter pomocy
Po rocznej nieobecności w kraju próbowałem zrobić w domu sieć bezprzewodową i nam problem z nią. Po podłączeniu komputera z systemem windows 7, komputer widzi ruterka ASUS-a WL-520GC, niby wszystko dobrze ale jest brak komunikacji pomiędzy ruteram a DSL-em (teraz mam 4gb). DSL podłączony kablem do rutera w gniazdo WAN. Również komputer z systemem XP ma takie same objawy. Nawet jak podłączyłem wszystko przewodowo również nie ma komunikacji DSL z ruterem. Co ja robię nie tak, może nie tak coś konfiguruję, proszę o pomoc i poprowadzić mnie krok po kroku. Dziękuję i proszę o wyrozumiałość.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*