Atheros wireless LAN - problem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
50kol
Początkujący użytkownik forum

Atheros wireless LAN - problem

Post autor: 50kol »

Witam
Mija tydz odkad udało mi sie uruchomic bezprzewodowy net w domu ( równiez dzieki temu FORUM,a własciwie panu Jo_gurt ) i znowu pojawia sie problem.
Myśle ze to wirus który w jakis sposób wyłacza siec bezprzewodową LAN.

Mój laptop to ASUS i WiFi włącza sie małym suwakiem-dotychczas to wystarczało zeby uruchomic neta. Teraz jednak odpowiednia lampka w ogóle sie nie świeci, chyba ze myszką ustawie połączenie WiFi (koło zegarka) na ON, ale zaświeci sie jedynie na jakies 3 sekundy po czym znów sie wyłącza. Czy ktoś sie z tym spotkał i zna rozwiązanie... najlepiej na 3 kliknięcia ;]

Aha zapomniałem jeszcze dodac ze tuz przed tym problemem,dokładnie podczas sciagania dodatków do GG, pojawił mi sie bluescreen :/ Myslałem ze trzeba bedzie formatowac system ale jakos wszystko działa... poza WiFi.
Uzywam KASPERSKIEGO.

z góry dziekuje za wszelką pomoc.
Awatar użytkownika
krzywyzzz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Atheros wireless LAN - problem

Post autor: krzywyzzz »

Odinstaluj sterowniki karty wifi i zainstaluj najnowsze. Jeśli nie pomoże możesz spróbować uruchomić jakiś alternatywny system operacyjny z płyty CD/DVD. Kiedy ostatni raz robiłeś reinstalacje systemu Windows ?
50kol

Właśnie całkiem niedawno(z 2 miesiace temu) i starałem sie trzymac kompa uporzadkowanego, nie zaśmieconego bzdurnymi programami i bez dojscia do internetu, perspektywa wygodnego korzystania z tego ostatniego w pokoju jednak wygrała i mam za swoje.

A jak najszybciej znajde te sterowniki?? musza byc dokładnie dopasowane do mojego modelu karty?
Awatar użytkownika
krzywyzzz

Musisz zobaczyć jaki masz model laptopa. Wchodzisz później na stronę producenta i szukasz tych sterowników do karty wifi.
50kol

Najnowsze sterowniki nie pomogły :(

Chociaz raz udało mi sie połączyc,po przeinstalowaniu, ale po jakims czasie (znowu podczas uzywania GG - juz odinstalowane) znowu pojawił sie bluescreen.

Zaobserwowałem jeszcze jedną anormalnośc - bez względu na to czy przesuwam suwak od WiFi w lewo czy prawo wyświetla sie komunikat: LAN OFF, a po przesunieciu w prawo powinien byc włączony, pomimo jednak tego komunikatu tylko wtedy moge przełączyć w opcjach na ON (ale włącza sie tylko na 3sek jak juz wspominałem wyżej).
Ostatnio zmieniony 2010-03-03, 18:38 przez 50kol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzywyzzz

Spróbuj z alternatywnym systemem który uruchomisz z płyty. W tedy wykluczymy problem uszkodzenia fizycznego tej karty. Jeśli nie uruchomi się na innym systemie. Pomoc na ten temat znajdziesz tu. Daj tylko uruchom z płyty. Ewentualnie zrób coś takiego. Niestety będziesz musiał ściągnąć 700 MB lub 140 MB. Ale zalecam uruchomić z płyty bo nie wiem czy wersja portable ma sterowniki do karty sieciowej.
ODPOWIEDZ