Jaki modem AnyData ADU-635WA czy HUAWEI E960 ??

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pieniu
Początkujący użytkownik forum

Jaki modem AnyData ADU-635WA czy HUAWEI E960 ??

Post autor: Pieniu »

Witam
Byc może gdzies juz była taka dyskusja na tamet wybory tych modemów, jesli tak to poprosiłbym o link.
Do tej pory używałem neostrady jednak teraz planuje wziac internet Orange Free optimum i teraz moje pytanie, który modem wybrac ADU-635WA czy HUAWEI E960 ? Internet bedzie używany głownie w domu choc czasami chciałbym użyc go gdzies za miastem. Prosze o jakies porady.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki modem AnyData ADU-635WA czy HUAWEI E960 ??

Post autor: Sundance_kid »

Pieniu ADU daje Ci obsługę CDMA co raczej jest bardzo ważne skoro decydujesz się na Optimum. Bo jezeli nie zależy Ci na tym to weź jakąś inna opcje z większym limitem.

[ Dodano: 2010-03-04, 13:38 ]
A swoja droga dlaczego chcesz zrezygnować z neo?
Pieniu
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pieniu »

Sundance_kid pisze:Pieniu ADU daje Ci obsługę CDMA co raczej jest bardzo ważne skoro decydujesz się na Optimum. Bo jezeli nie zależy Ci na tym to weź jakąś inna opcje z większym limitem.

[ Dodano: 2010-03-04, 13:38 ]
A swoja droga dlaczego chcesz zrezygnować z neo?
Z neostardy rezygnuje gdyz: raz, ze konczy mi sie umowa a dwa zmieniam miejsce zamieszkania, i chyba bardziej mi by odpowiadał bezprzeowdowy internet. C
Co do limitów to na neostradzie spokojnie miesciłem sie w 5-6 gb, tak wiec 8 gb jakie oferuje orange Optimum spokojnie mi wystarczy.
Interesuje mnie predkosc jaka bedzie osiagalana z tych modemów. Uzywany bedzie głównie w Ełku oraz Grajewie, i jak wczesniej wspomniałem czasami gdzies za miastem.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Pieniu prędkość po CDMA limitowana jest do 1 Mbps. Po GSMie masz prędkość w zależności od warunków. Teoretycznie do 7,2 Mbps. W praktyce koło 5,5 Mbps. Ale to przy idealnych warunkach. Prędkosci nikt Ci nie wywróży niestety. Polecam usługę na próbę.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Sundance_kid pisze:Pieniu prędkość po CDMA limitowana jest do 1 Mbps.
Tylko na papierze. W rzeczywistości można osiągnąć tyle na ile pozwala technologia CDMA, tj. 3.1 Mb/s.
ODPOWIEDZ