Jaki modem AnyData ADU-635WA czy HUAWEI E960 ??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki modem AnyData ADU-635WA czy HUAWEI E960 ??
Witam
Byc może gdzies juz była taka dyskusja na tamet wybory tych modemów, jesli tak to poprosiłbym o link.
Do tej pory używałem neostrady jednak teraz planuje wziac internet Orange Free optimum i teraz moje pytanie, który modem wybrac ADU-635WA czy HUAWEI E960 ? Internet bedzie używany głownie w domu choc czasami chciałbym użyc go gdzies za miastem. Prosze o jakies porady.
Byc może gdzies juz była taka dyskusja na tamet wybory tych modemów, jesli tak to poprosiłbym o link.
Do tej pory używałem neostrady jednak teraz planuje wziac internet Orange Free optimum i teraz moje pytanie, który modem wybrac ADU-635WA czy HUAWEI E960 ? Internet bedzie używany głownie w domu choc czasami chciałbym użyc go gdzies za miastem. Prosze o jakies porady.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki modem AnyData ADU-635WA czy HUAWEI E960 ??
Pieniu ADU daje Ci obsługę CDMA co raczej jest bardzo ważne skoro decydujesz się na Optimum. Bo jezeli nie zależy Ci na tym to weź jakąś inna opcje z większym limitem.
[ Dodano: 2010-03-04, 13:38 ]
A swoja droga dlaczego chcesz zrezygnować z neo?
-
- Początkujący użytkownik forum
Z neostardy rezygnuje gdyz: raz, ze konczy mi sie umowa a dwa zmieniam miejsce zamieszkania, i chyba bardziej mi by odpowiadał bezprzeowdowy internet. CSundance_kid pisze:Pieniu ADU daje Ci obsługę CDMA co raczej jest bardzo ważne skoro decydujesz się na Optimum. Bo jezeli nie zależy Ci na tym to weź jakąś inna opcje z większym limitem.
Co do limitów to na neostradzie spokojnie miesciłem sie w 5-6 gb, tak wiec 8 gb jakie oferuje orange Optimum spokojnie mi wystarczy.
Interesuje mnie predkosc jaka bedzie osiagalana z tych modemów. Uzywany bedzie głównie w Ełku oraz Grajewie, i jak wczesniej wspomniałem czasami gdzies za miastem.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Pieniu prędkość po CDMA limitowana jest do 1 Mbps. Po GSMie masz prędkość w zależności od warunków. Teoretycznie do 7,2 Mbps. W praktyce koło 5,5 Mbps. Ale to przy idealnych warunkach. Prędkosci nikt Ci nie wywróży niestety. Polecam usługę na próbę.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Tylko na papierze. W rzeczywistości można osiągnąć tyle na ile pozwala technologia CDMA, tj. 3.1 Mb/s.Sundance_kid pisze:Pieniu prędkość po CDMA limitowana jest do 1 Mbps.