Mam problem z połączeniem swojego nowo zakupionego lapa Asus K50IJ z Neostradą, rozdzielaną przez router Linksys WAG54G2 (router jest podłączony do Pieca i na nim internet śmiga).
Wcześniej przy pomocy tego forum udało mi sie skonfigurować już taki typ połączenia, wpisując w starym laptopie odpowiednie hasło, które ustawiłem w routerze (tak jak
tutaj ).
Teraz robiłem podobnie, wifi wykryło moją sieć i postanowiłem skonfigurowac to połączenie, wpisując klucz PSK z routera: LINK Niestety połączyć się nie chce.
Gdy wybieram "Skonfiguruj bezprzewodową sieć w domu lub w małej firmie" i chcę dołączyć lapa do swojego połączenia "asdf" (wykrywanego przez wifi w lapie) ukazuje się taki komunikat: LINK
A korzystając zaś z Kreatora konfiguracji sieci natrafiam na taki komunikat: LINK
Trochę mnie to zdziwiło, bo lampka od wifi świeci się na obudowie laptopa, okoliczne sieci są przez kartę wykrywane, a po wpisaniu ipconfig / all wyskoczyło mi to: LINK
Zastanawia mnie ten Stan nośnika: nośnik odłączony, bo karta działa cały czas, przynajmniej tak mi sie wydaje. W menedzerze urządzeń niby wszystko z nią gra, przy okazji pokażę jakie mam zainstalowane sterowniki do niej: LINK
Configu w routerze nie zmieniałem, stary laptop łączył się bez problemu z tymi ustawieniami co teraz. System to XP z SP2. Ktos pojmuje o co chodzi?