Rozłącza modem - USB
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Rozłącza modem - USB
Witam,
Mam problem, co jakiś czas niezależnie jaki rozłącza mi modem. Po połączeniu poprzez Huawei Mobile Partner, podziała chwile a nagle rozłączy sie i znowu połączy, i tak kilka razy.
Wyłączanie urządzenia dla oszczędności energi wyłączone, nie wina modemu. Po zlapaniu polaczenia modemem mozna rzucać na kablu i nic sie nie stanie, a jak sie polozy laptopa i postoi troche to niewiadomo skąd rozłączy się. W ogóle bez ostrzeżenia, tak samo w sobie.
Co jest?
Modem: Huawei e230
Mam problem, co jakiś czas niezależnie jaki rozłącza mi modem. Po połączeniu poprzez Huawei Mobile Partner, podziała chwile a nagle rozłączy sie i znowu połączy, i tak kilka razy.
Wyłączanie urządzenia dla oszczędności energi wyłączone, nie wina modemu. Po zlapaniu polaczenia modemem mozna rzucać na kablu i nic sie nie stanie, a jak sie polozy laptopa i postoi troche to niewiadomo skąd rozłączy się. W ogóle bez ostrzeżenia, tak samo w sobie.
Co jest?
Modem: Huawei e230
Ostatnio zmieniony 2010-03-06, 14:11 przez bush, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Rozłącza modem - USB
Sprawdzałeś na innym komputerze? Może to wina złącza USB? Inne urządzenia na USB w tym porcie działają dobrze? Próbowałeś łączyć się za pomocą samego połączenia <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>?bush pisze:Po zlapaniu polaczenia modemem mozna rzucać na kablu i nic sie nie stanie, a jak sie polozy laptopa i postoi troche to niewiadomo skąd rozłączy się.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Sprawdzałem na innym PC, problem znika na innym komputerze.
Co do USB, testowałem wszystkie. To samo.
Próbowałem.
Co do USB, testowałem wszystkie. To samo.
Próbowałem.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A jak z zasięgiem? Może go po prostu gubi i dlatego rozłącza?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Więc albo to wina komputera, albo systemu operacyjnego. Być może to jest wina zbyt słabego zasilania modemu. Można by pożyczyć aktywnego HUBa USB (wydajność zasilacza min 2000mA) i przez niego podłączyć modem.bush pisze:problem znika na innym komputerze.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Panel sterów / system / zakladka sprzęt / menager uzadzeniow / kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej / 2X klick glowny koncetrator usb / zarzadzanie energia / odznacz zezwalaj na wyl. w celu oszczedzania energii
Jak masz koncetrato... no ich 5 to w 5ciu tak samo
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2010-03-12, 06:26 ]
Kolego, Caps nie służy do komunikowania się w Sieci.
Jak masz koncetrato... no ich 5 to w 5ciu tak samo

[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2010-03-12, 06:26 ]
Kolego, Caps nie służy do komunikowania się w Sieci.
Ostatnio zmieniony 2010-03-12, 06:28 przez neocron, łącznie zmieniany 2 razy.
Call From Babilon