Witam, mam takie pytanko do użytkowników huawei e156g czy wasze urządzenia sie też grzeją? Bo jak podłączę mój do laptopa to po czasie jest tak gorący że nie można go dotknąć boje sie ze może sie spalić
pozdro:)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez miras19864, łącznie zmieniany 1 raz.
miras19864 pisze:Bo jak podłączę mój do laptopa to po czasie jest tak gorący że nie można go dotknąć
I plastik się nie topi? Chyba że masz bardzo wrażliwe dłonie.
Mój Huawei E220 też się nieźle grzeje, szczególnie gdy działa na HSDPA i podczas uploadu. I działa bez zarzutu już ponad 2 lata. Myślę że nie ma powodu do niepokoju, to normalna cecha modemów Huawei.
Jeśli tak jest rzeczywiście to chyba jednak jest to powód do zmartwienia. Huawei-e się grzeją, ale nie aż tak aby nadtapiał się plastik. No chyba że używasz go w jakiejś kotłowni lub hucie, gdzie temperatura otoczenia dochodzi do 40*. Jeśli modem jest na gwarancji to go reklamuj.
Ja mam Optiona 3g+ i powiem Ci że gdy używam Skype'a zawiesza mi sie modem, ponieważ bardzo mocno sie grzeje. Wysyłanie i odbieranie pakietów "non stop" przeciąża ten modem.Ale żeby przy normalnym przeglądaniu stron się tak grzał to dziwne.. Może masz coś z napięciem na slocie PCMCIA czy tam USB.
P.S jak masz go na gwarancji to reklamuj !
pozdrawiam
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
Mój Huawai E160 grzeje się bardzo minimalnie (nawet podczas rozmowy na Skype, czy zgrywając pliki). Zasięg 60%-80% więc nie jest regułą że modemy Huawai się grzeją, chyba że mój jest wyjątkiem
miras19864 pisze:Witam, mam takie pytanko do użytkowników huawei e156g czy wasze urządzenia sie też grzeją?
Mój Huawei E156G gdy jest podłączony do oryginalnego kupionego w komplecie z modemem przedłużacza grzeje się minimalnie. Natomiast gdy dołącze dodatkowy przedłużacz o długości ok. 180 cm to temperatura modemu wzrasta ale nie aż tak, że nie można go dotknąć.