Jak zrobić AD-HOC między 7 a Vistą

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
23kuba

Jak zrobić AD-HOC między 7 a Vistą

Post autor: 23kuba »

Może mi ktos powiedziec jak zrobic siec ad hoc ( zeby internet dzialal) na kompie z w7 i xp??
szukam i nie moge znalezc nigdzie informacji ;/
z gory dziekuje :)

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-03-09, 23:38 ]
Poprawa tematu.
Ostatnio zmieniony 2010-03-09, 23:36 przez 23kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Jak zrobić AD-HOC między 7 a Vistą

Post autor: Blido »

Zamierzasz udostępnić połączenie internetowe?
Więc zapoznaj się z tymi tematami: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> oraz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=150580#150580" target="_blank">-AD-HOC-</a>
23kuba

Post autor: 23kuba »

Owszem, zamierzam udostępnic połączenie internetowe :)
Robiłem taką siec ad hoc na dwóch xp, ale teraz mam 7 i xp i nie mogę sobie poradzic z tym, to tak smo sie robi??
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

23kuba pisze:Robiłem taką siec ad hoc na dwóch xp, ale teraz mam 7 i xp i nie mogę sobie poradzic z tym, to tak smo sie robi??
Tak, wszystko konfiguruje się tam na tej samej zasadzie. Tylko niektóre opcje mogą być w innym miejscu. Nie mam 7 więc nie wiem jak to dokładnie tam wygląda.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Blido pisze: Nie mam 7 więc nie wiem jak to dokładnie tam wygląda.
Dlatego zakładać sieć ad-hoc najlepiej jest na komputerze z Windows XP, bo na nim jest oparty poradnik. Natomiast na drugim komputerze wystarczy już tylko połączyć się z siecią i będzie ok. A to można przeprowadzić za pomocą np. menadżera karty wi-fi, a nie koniecznie mechanizmu wbudowanie w Windows. Teoretycznie zakładać sieć ad-hoc też można za pomocą oprogramowania od karty wi-fi. Jednak ze względu na mnogość oprogramowania lepiej napisać było poradnik w oparciu o narzędzia które są w każdym Windows.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ