internet radiowy w W-wie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kelsan
Początkujący użytkownik forum

internet radiowy w W-wie

Post autor: kelsan »

Cześć Wszystkim!

Mam pytanie i prośbę, chciałbym sobie założyć radiówkę, na ulicy Słodowiec, niedaleko Hali Marymonckiej. Kogo byście polecali? Niestety nie mogę skorzystać z usług MP System, ponieważ nie dochodziłby do mnie poprawnie sygnał, tak przynajmniej powiedział mi koleś z tej firmy. Mieszkam na 2 piętrze bloku 4 - piętrowego i to jest problem dla nich. Tak więc poszukuję innych firm, oczywiście nie muszę chyba wspominać, że chodzi mi o internet w cenach porównywalnych z Air Bites. Dzięki z góry za odpowiedź. Czekam na jakiekolwiek infromacje.
kelsan

Re: internet radiowy w W-wie

korzystaliście może też kiedyś z usług exatela, macie może jakieś informacje na ich temat? To samo dotyczy 2 FM, Wavenet. pomóżcie
jawd

exatel

Post autor: jawd »

Mialem ostatnio kontakt z Exatel. W fazie testow maja WiMax (anteny ustawione na Ursynowie na Centrum Onkologii i skierowane sa w kierunku Pulawskiej na Centrum. Oferuja tez radio/internet ale glownie nastawieni sa na umowy z firmami (a wiec abonament moze byc wysoki). Ale probuj , mily kontakt i fachowa informacja przez telefon. Ja jestem w Wilanowie i sam "szarpie sie" aby znalezc jakiegos dostawce radiowego inetrnetu.

Posty sklejono.Nie pisz postów jednego pod drugim -->bob

zapomnialem dodac: Exatel ma anteny na radio internet na dachu Ryviery. Mowili mi ,ze jesli fizycznie widze ich anteny to nie ma problemu.
kelsan

niestety, po razmowie telefonicznej pracownik Exatela, potwierdził Twoje słowa, że obsługują tylko firmy. Szkoda. Ale dzięki !
zasiu
Użytkownik forum

Post autor: zasiu »

Exatel to jest spory operator telekomunikacyjny (jedna z większych sieci światłowodowych w Polsce). Usługi nie są raczej kierowane do klienta indywidualnego, są lepsze ale i droższe...
waw1108

Internet na Bemowie

Post autor: waw1108 »

Od jakichś dwóch tygodniu szukam dostawcy internetu radiowego na Bemowie a dokładnie na Sosnowieckiej, może ktoś by mi pomógł. Dzięki
ODPOWIEDZ