Witam.
Mam taki problem - od czasu do czasu pojawia się komunikat "nieprawidłowa karta sim" i okienko do wpisania jakiegoś kodu odblokowującego :O Zjawisko ma charakter sporadyczny i nie wiem o co kaman.
Druga sprawa że do dziś nie doczekałem się duplikatu "zagubionej" faktury i nie mam 100% pewności że sprzęt nie jest lewy. Tak czy siak sprawdziłem na policji czy nie ma go w ichniejszej bazie. Nie ma ale usłyszałem że nie ma pewności że nie pojawi się np. jutro czy za miesiąc. Rozmawiałem ze znajomym prawnikiem - powiedział że jak coś podejmie się sprawy, tymczasem daję jeszcze trochę czasu na dosłanie owego dokumentu /choć czekam już prawie miesiąc/. Więc moje pytanie jest takie - czy ww. komunikat może być świadectwem że sprzęt nie jest legalny i że został zgłoszony na policji jako kradziony? A jeśli nie to jak objawia się taka sytuacja? Nie chce mi się raz w tygodniu biegać na policję a potrzebuję dostępu do internetu na co dzień i jak wspominałem dam jeszcze trochę czasu sprzedawcy na dosłanie dokumentu.
Pozdrawiam, M.
"Nieprawidłowa karta sim" :O
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: "Nieprawidłowa karta sim" :O
Moim zdnaiem to nie jest wina tego, że został zgłoszony jako kradziony. Jeśli już, to jakieś problemy z czytnikiem kart SIM, ewentualnie samą kartą SIM. Jeszcze mógłbym podejrzewać nie do końca dobrze funkcjonujący soft w modemie. Zatem warto by było aktualizosc soft na nowy.pasza_sadyka pisze:czy ww. komunikat może być świadectwem że sprzęt nie jest legalny i że został zgłoszony na policji jako kradziony?
Tu musiałby operator zablokować IMEI modemu/telefonu i nie pozwolić na zalogowanie się do sieci. A jak widać logujesz się, więc operator nie ma tego modemu na liście banowanych.pasza_sadyka pisze: A jeśli nie to jak objawia się taka sytuacja?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: "Nieprawidłowa karta sim" :O
Nie ma za co 

Pozdrawiam YaHooo