JOJOSS pisze:Sądzę że mógłbyś umieścić w programie instrukcje i zdjęcia jak wykonać anteny zamiast odsyłać do www. Była by to wspaniała mobilna wersja dla tych którzy nie mają internetu w swoich warsztatach. Pracę by ułatwił Tryb maksymalnego okna. Zminimalizowane nie daje czasem 100% satysfakcji.
Tak sądzę kalkulator działa dobrze możesz aktualizować go innymi projektami anten.
Gratuluje pomysły myślę ze chociaż przemyślisz moją propozycję.
JOJOS fajnie że zauważyłeś mój kalkulator

. I już zaczynam odpowiadać na Twoje propozycje. Zaczynając od początku..
Chęć umieszczenia instrukcji w programie byłaby ciekawym rozwiązaniem (i zapewne wielu ułatwiłoby pracę co do tego nie mam wątpliwości), nie mniej jednak robiąc Kalkulator miałem jeden cel zrobić coś co przyda się początkującym maniakom mobilnego internetu, a będzie przy tym wykorzystywał jak najmniej materiałów cudzych, a jak najwięcej sprawdzonych przeze mnie rzeczy. Dlatego praktycznie cała grafika jest mojego autorstwa.. niestety na opisy i instrukcje nie mogłem sobie już pozwolić. Jeżeli miałbym przygotowane takie instrukcje robiąc swoje anteny to na bank bym je dodał, a na chilę obecną niestety musza pozostać instrukcje na stronach www.
Tryb pełnoekranowy wiązałby się z kolejną przebudową graficzną aplikacji.. Nowa przeskalowana (i dobrze opisana, przystosowana do różnych rozdzielczości) grafika, interfejs, itd. Dlatego też tryb Fullscreen jest na razie dalekowzroczną modyfikacją

Na chwilę obecną musi wystarczyć użytkownikom możliwość zapisu wyliczeń do pliku tekstowego, który jest tak mi się wydaje dobrze opisany
Jesli chodzi o rozwój generatora o nowe anteny.. nie powiem mam dwa nowe rodzaje anten w planach, ale to też dalekowzroczne plany.. dodanie ich wiazałoby się też z całkowitą przebudową generatora, jego rozbudową w gabaryty i opcje. I wszystko byłoby super, ale..
Niestety na chwilę obecną nie mam za wiele czasu na prace nad Kalkulatorem, poza tym Kalkulator był pierwszym programem jaki napisałem, więc jeszcze wiele muszę się nauczyć aby sprostać oczekiwaniom użytkowników.. Poza tym ta mała aplikacja, a raczej jej tworzenie to długie godziny spędzone w programach do projektowania 3D, przy wertowaniu internetu w poszukiwaniu pomocy na temat C#, a to wszystko z chęci ułatwienia sobie i innym pracy i oczywiście sprawdzenia się.. Nie mam za jego sprawą żadnych korzyści, a jedynie sadysfakcję.. dlatego jedyne o co mogę prosić to cierpliwosc
Pozdrawiam