Start winXP
Moderator: Moderatorzy
- ZeberkoPL
- Stały użytkownik forum
Start winXP
Potrzebuje jakiś program który byłby w stanie kontrolować proces startowy a dokładniej Autostart .Dokładniej chodzi o to że xp z wiekszą ilościa programów nie daje sobie rady , próbuje wszystkie naraz otworzyć kończy sie to zadyszką etc.I dochodzimy do pytania czy istnieje jakiś program który chodz pół automatycznie jest w stanie zarzadzać auto startem żeby zachować "płyność" wczytywania pulpitu.
- Blazej
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Start winXP
Witaj w programie Glary Utilities masz możliwość ustawienia które programy mają być uruchamiane z systemem a które nie on co prawda nie ma żadnej funkcji automatycznego wyłączania autostartu nieużywanych programów ale jak raz na jakiś czas ręcznie je wyłączysz to będzie wszystko ok a program jest banalny w obsłudze po prostu odznaczasz niepotrzebne aplikacje 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli o to chodzi to tu jest artykuł o tym http://www.vista.pl/porady/908_windows_ ... temem.html.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
CClener, Revo Uninstaller. Najprostsze i najlepsze bo mają jeszcze innych fajnych rzeczy.ZeberkoPL pisze:Potrzebuje jakiś program który byłby w stanie kontrolować proces startowy a dokładniej Autostart .
- ZeberkoPL
- Stały użytkownik forum
chyba mi nie o taki program chodziło
Nie zależy mi na zwykłym programie do zarządzania auto startem . program który poszukuje (jeśli istnieje ) ma uruchamiać w odpowiedniej kolejności i odstepach czasowych programy żeby performance niespadał bezsensu.A co do automatyki to najlepiej jakby sam sobie pilnował logi czy cuś i sie dostrajał
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Nie zależy mi na zwykłym programie do zarządzania auto startem . program który poszukuje (jeśli istnieje ) ma uruchamiać w odpowiedniej kolejności i odstepach czasowych programy żeby performance niespadał bezsensu.A co do automatyki to najlepiej jakby sam sobie pilnował logi czy cuś i sie dostrajał
-
- Mistrz bezprzewodowy
ZeberkoPL, czytałem artykuł do którego podałem link? Tam masz opisany program, który opóźnia uruchamianie programów podczas uruchamiania się systemu.
- ZeberkoPL
- Stały użytkownik forum
Tak czytałem wielkie dzięki za linka , poprostu nieodświeżyłem temtau niespodziewałem sie że tak szybko bedzie odzew. a wracają do tematu to programik dobry tylko brakuje jakieś możliwości testu czy programy na siebie nienachodzą etc. co możecie polecić do takich testów?
-
- Mistrz bezprzewodowy
ZeberkoPL, podaj swoją konfigurację komputera.
- Jaco
Przecież robisz sobie odstęp czasowy :ZeberkoPL pisze:brakuje jakieś możliwości testu czy programy na siebie nienachodzą
- ZeberkoPL
- Stały użytkownik forum
Tylko nie wiem jakie odstepy zachować mam kilka programów które potrzebuje mieć prawie natychmiast i jak możecie pomócJaco pisze:Przecież robisz sobie odstęp czasowy :

- Jaco
Więc zrób odstępy sekundowe a nie minutowe jak ja zrobiłem. W sumie to sam go chętnie użyję bo przypadł mi do gustu.ZeberkoPL pisze:Tylko nie wiem jakie odstepy zachować mam kilka programów które potrzebuje mieć prawie natychmiast

ryba825, dzięki

-
- Mistrz bezprzewodowy
ZeberkoPL, podaj konfigurację twego komputer tj. RAM, procesor, płyta główna, to będzie można mniej więcej oszacować jakie zrobić opóźnienia.
Jaco, nie ma za co.
Jaco, nie ma za co.