Start winXP

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZeberkoPL
Stały użytkownik forum

Start winXP

Post autor: ZeberkoPL »

Potrzebuje jakiś program który byłby w stanie kontrolować proces startowy a dokładniej Autostart .Dokładniej chodzi o to że xp z wiekszą ilościa programów nie daje sobie rady , próbuje wszystkie naraz otworzyć kończy sie to zadyszką etc.I dochodzimy do pytania czy istnieje jakiś program który chodz pół automatycznie jest w stanie zarzadzać auto startem żeby zachować "płyność" wczytywania pulpitu.
Awatar użytkownika
Blazej
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Start winXP

Post autor: Blazej »

Witaj w programie Glary Utilities masz możliwość ustawienia które programy mają być uruchamiane z systemem a które nie on co prawda nie ma żadnej funkcji automatycznego wyłączania autostartu nieużywanych programów ale jak raz na jakiś czas ręcznie je wyłączysz to będzie wszystko ok a program jest banalny w obsłudze po prostu odznaczasz niepotrzebne aplikacje :D
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Jeżeli o to chodzi to tu jest artykuł o tym http://www.vista.pl/porady/908_windows_ ... temem.html.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

ZeberkoPL pisze:Potrzebuje jakiś program który byłby w stanie kontrolować proces startowy a dokładniej Autostart .
CClener, Revo Uninstaller. Najprostsze i najlepsze bo mają jeszcze innych fajnych rzeczy.
Awatar użytkownika
ZeberkoPL
Stały użytkownik forum

chyba mi nie o taki program chodziło :]
Nie zależy mi na zwykłym programie do zarządzania auto startem . program który poszukuje (jeśli istnieje ) ma uruchamiać w odpowiedniej kolejności i odstepach czasowych programy żeby performance niespadał bezsensu.A co do automatyki to najlepiej jakby sam sobie pilnował logi czy cuś i sie dostrajał
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

ZeberkoPL, czytałem artykuł do którego podałem link? Tam masz opisany program, który opóźnia uruchamianie programów podczas uruchamiania się systemu.
Awatar użytkownika
ZeberkoPL
Stały użytkownik forum

Tak czytałem wielkie dzięki za linka , poprostu nieodświeżyłem temtau niespodziewałem sie że tak szybko bedzie odzew. a wracają do tematu to programik dobry tylko brakuje jakieś możliwości testu czy programy na siebie nienachodzą etc. co możecie polecić do takich testów?
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

ZeberkoPL, podaj swoją konfigurację komputera.
Awatar użytkownika
Jaco

ZeberkoPL pisze:brakuje jakieś możliwości testu czy programy na siebie nienachodzą
Przecież robisz sobie odstęp czasowy :
Awatar użytkownika
ZeberkoPL
Stały użytkownik forum

Jaco pisze:Przecież robisz sobie odstęp czasowy :
Tylko nie wiem jakie odstepy zachować mam kilka programów które potrzebuje mieć prawie natychmiast i jak możecie pomóc :roll: to do kompletu potrzebowałbym program który zrobi diagnostyke co ile potzrebuje na uruchomienie ...
Awatar użytkownika
Jaco

ZeberkoPL pisze:Tylko nie wiem jakie odstepy zachować mam kilka programów które potrzebuje mieć prawie natychmiast
Więc zrób odstępy sekundowe a nie minutowe jak ja zrobiłem. W sumie to sam go chętnie użyję bo przypadł mi do gustu. :ok:

ryba825, dzięki :zdrowko:
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

ZeberkoPL, podaj konfigurację twego komputer tj. RAM, procesor, płyta główna, to będzie można mniej więcej oszacować jakie zrobić opóźnienia.

Jaco, nie ma za co.
ODPOWIEDZ