SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Witam mam parę pytań odnośnie pingu ponieważ nie mogę pojąć w zasadzie tego co się dzieje . Od pewnego czasu gram w grę battlefield bad company i nie zwykłe jest to że najmniejsze pingi jakie mogę uzyskać to 200 a tak naprawdę według pingtest.net , polecenie CMD pingi są 70-90 więc moje pytanie skąd ten ping w grze rozumiem że gra trochę obciąża ale nie powinna aż tak czasami nawet pingi dochodzą 400 ms a ruch pingu jest z sekundy na sekundę więc może ten ping na radiówkach nie jest tak jak pokazuję na testach?
Oficer główna rozbieżność polega na tym, że gra testuje ping przy obciążonym łączu. Po drugie zwykły ping wysyła tylko 32 bajty danych, co jest relatywnie małą wartością. Dlatego jak chcesz naprawdę zbadać jakie masz pingi puść pakiet 100, albo i 1000 bajtów (pewnie takiego używa gra, ale tu strzelam) i wtedy zobaczysz jakie masz naprawdę łącze Możesz to zrobić komendą:
CMD zawsze pokazuje właściwy ping. Po prostu grasz na kiepskim albo odległym (może zagranicznym) serwie. Spinguj IP tego serwa za pomocą CMD i zobacz czy pingi będą odbiegały od tego co masz w grze.
Oficer-jaki masz sprzęt? Chodzi mi o to że mam zamiar kupić tę grę,ale boję się że mi nie pójdzie Śledzę pewne forum gdzie piszą o tej grze-i przeważnie są z nią problemy.
Ja mam procesor C2D E6850 3Ghz , Grafikę GeForce 8800 GTS 640MB , 2GB Ram.
Ja polecam pobrać demo gry i zobaczyć jak się gra .Mój komputer to Intel Core i5-750 2.67GHz 4096MB 1333 GAINWARD GF GTX260 896mb działa na full ale w directx 9.0 nie sprawdzałem na wyższym directx ale i to w nie których miejscach są fpsy. A co do pingu to już sprawdzałem co się da i dalej w grze 250-300 nie wiem o co jest grane a jeżeli chodzi o hosting serwerów to są amerykańskie to są duże pingi i raczej nie gram na nich ale np: niemieckie serwery powinny być dobre a pingi dalej są duże wręcz takie same .
PS: Jeszcze pytanie czy jakość grafiki ma coś do pingu?
Oficer pisze: jeżeli chodzi o hosting serwerów to są amerykańskie to są duże pingi i raczej nie gram na nich ale np: niemieckie serwery powinny być dobre a pingi dalej są duże wręcz takie same .
W sumie to są łącza międzynarodowe, więc może Twój operator ma słabe łącza z innymi państwami?
Oficer pisze:Jeszcze pytanie czy jakość grafiki ma coś do pingu?
Nie powina nic zmieniać, bo grafika jest renderowana w Twoim komputerze. Natomiast internetem przesyłane są informacje na temat innych zawodników itp.
ok' zapytam o to na forum czy da radę w ogóle gdzieś to ''demo'' pobrać -chociaż jak dużo waży to pewnie nie ściągnę-to właśnie jest ''przywilej'' posiadania CDMA
Witam chciałem spingować adres ip 217.163.29.196:19567 ten ale akurat w poleceniu wyskakuje nie może znaleźć hosta ? nie wiem co chodzi może coś ja źle robię jeżeli komuś zadziała proszę o odp.
Oficer pisze:Witam chciałem spingować adres ip 217.163.29.196:19567 ten ale akurat w poleceniu wyskakuje nie może znaleźć hosta ? nie wiem co chodzi może coś ja źle robię jeżeli komuś zadziała proszę o odp.