witam mam option'a icon 7.2
model GI0201 z orange
W laptopie mam win7 x64 i nie moge w żaden sposob zainstalować tego modemu
czy dla kogoś udało się tego dokonać ?
ps. zainstalowałem Globe trotter connect dla win 7 . gdy uruchamiam program jest wszystko ok tylko że nie wykrywa modemu . tak samo z aplikacjami z orange ( najnowsze ze strony )
windows w mene... urządzeń widzi modem jako GLOBETROTTER HSDPA MODEM
, w który instalacja sterownika nie przebiegła pomyślnie i urządzenie nie jest gotowe do użycia .
prosze o pomoc
wejdź na stronę producenta: www.option.com
po wpisaniu numeru IMEI modemu ściągnij najnowsze sterowniki
po ściągnięciu przejdź do menadżera urządzeń, kliknij prawym na GLOBETROTTER HSDPA MODEM i wybierz Aktualizuj sterowniki podaj ścieżkę i zainstaluj
restart kompa i powinno działać
Zwww.option.com pobieram :
GlobeTrotter�Connect 2.3 i instaluje, uruchamiam ponownie lapa<program ten działa tylko nie wykrywa modemu> następnie
wchodzę w mene... urządzeń i podaje ścieżkę do sterów <Driver package 4.0.17.0>
po czym windows krzyczy że to nie są sterowniki bądź ich brak i urządzenie nie może być zainstalowane i działać poprawnie. Może te stery nie trybią z win7 x64 ?
A pisałem coś o pobieraniu i instalowaniu ze strony producenta Globe Trotter Connect
pisałem o sterownikach
odinstaluj Globe Trotter Connect i wtedy bez instalowania aplikacji podłącz modem i zainstaluj stery przez menadżera
jeśli wtedy Ci menadżer znajdzie modem spróbuj zainstalować Globe Trotter Connect i zobacz czy znajduje modem
i nadal nie chcę zainstalować sterowników. Piszę w menadżerze ze znaleziono nowy sprzęt ale nie działa poprawnie bo nie ma sterów. Mam:
Option ICON 7.2 Model: GI0201
i system Windows 7 64 bit. Czy ktoś ma jakieś pomysły?
//edit //
No nic wypakowałem wszystkie sterowniki z pierwszego linku o nazwie Drivers v5.0.32.0 Win 7 oraz Drivers v5.1.36.0 Win 7.
Połączyłem dwa foldery 64 i wszystko umieściłem w jednym. Teraz przeszedłem do menadżera urządzeń i ręcznie aktualizowałem sterownik dodając po kolei każdy i metodą prób i błędów aktualizowałem. Za 17 razem pojawia się magiczny napis: "Urządzenie gotowe do użytku" xD
Jeszcze raz dzięki serdecznie za pomoc ^^ Pozdrawiam serdecznie całe forum, a teraz mykam na mojego bezprzewodowego Icona
czyli można tego dokonać
tylko jak ? chyba też tak będę robić może mi się uda
[ Dodano: 2010-03-21, 12:47 ]
dodam że modem jest sprawny na 100% bez problemów działa na win xp sp3 x32bit
To tu jest problem. Modem jest barndowany i nie chce chodzić z oryginalnymi sterownikami optiona. Ja debrandowałem icona 7.2 i u brata na Win 7 Ultimate 64 chodzi bez problemów.
Żeby chodziło bez problemu musisz debrandować modem. Musisz najlepiej na XP zainstalować aplikację Orange, wyłączyć ją i uaktualnić modem przerobionym firmware.