Dziwna przerwa między ładowaniem systemu a aplikacji w nim..
Moderator: Moderatorzy
- Blazej
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dziwna przerwa między ładowaniem systemu a aplikacji w nim..
Witam zauważyłem dziś taką dziwną dość denerwująca sprawę otóż korzystam z windowsa xp i wszystko było ok aż tu nagle gdy włączam system normalnie się wczytuje jednak gdy znika logo windows xp i pojawić się powinien ekran z napisem zapraszamy zaczyna mulić tzn. wygląda to tak jakby dysk wszedł w stan spoczynku nie wczytuje żadnych aplikacji po około 1 minucie dopiero coś zaczyna się ładować wiecie może co to może być? i jak to naprawić?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Dziwna przerwa między ładowaniem systemu a aplikacji w nim..
Pełna instalacja systemu z formatem dysku systemowego to jedno ze skuteczniejszych rozwiązań.Blazej pisze:jak to naprawić
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ewentualnie to może być wina tego, że jakaś usługa która ma trub uruchamiania automatyczny ma problemy ze startem. Można by próbować podejrzeć logi systemowe, tam coś może być podejrzanego (Panel sterowania -> Narzędzia systemowe -> Podgląd zdarzeń). Jeśli to nie jest jakaś ważna usługa to można ją wyłaczyć.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- paweliplus
Miałem tak samo na xp , program TNI był w autostarcie , a włączał się dopiero ok. 1 minuty po włączeniu , najwidoczniej coś zamuło pc przy stracie , teraz przesiadłem się na sevena i wszystko Ok 

Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- Blazej
próbowałem wyłączyć autostart TNI ale to nie pomogło w usługach windowsa też nie widzę nic podejrzanego formatu nie chciałbym robić a przejście na windowsa 7 jest trochę drogie a na razie nie mam kasy na ten system. A może jest jakiś program który potrafi wyłapać i naprawić takie błędy?
- paweliplus
Zrób defragmentacje dysku , przeczyść czymś rejestr i usuń zbędne śmieci np. Ccleaner
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- Blazej
Robiłem to wszystko ale nic nie pomogło chyba na razie daruje sobie jakoś się przyzwyczaję a później przejdę na windowsa 7 apropo nie wiecie jak się mój modem będzie zachowywał pod 7 nie będzie problemów z działaniem?paweliplus pisze:Zrób defragmentacje dysku , przeczyść czymś rejestr i usuń zbędne śmieci np. Ccleaner
-
- Mistrz bezprzewodowy
Blazej, aby przejść na W7 najpierw musisz sformatować dysk, więc czy sformatujesz dysk i zainstalujesz XP czy W7, to powinno działać "normalnie".
- Blazej
Tak ale nie minie mnie kupno 7 bo xp już się wypala po woli jak już robić format to zainstalować 7
[ Dodano: 2010-03-22, 08:05 ]
Dodam że zainstalowałem taki program AMD fusion utillty od producenta mojego procka żeby lepiej gry działały myślicie że to przez ten program bo on działa tak że wyłącza większość funkcji systemu aby procek mógł pracować tylko z grą jak wrócę ze szkoły to odinstaluje go i zobaczę.
[ Dodano: 2010-03-22, 08:05 ]
Dodam że zainstalowałem taki program AMD fusion utillty od producenta mojego procka żeby lepiej gry działały myślicie że to przez ten program bo on działa tak że wyłącza większość funkcji systemu aby procek mógł pracować tylko z grą jak wrócę ze szkoły to odinstaluje go i zobaczę.
- paweliplus
Najlepiej zrób format dysku i po kłopocie , nie znajdziesz innego wyjścia , żadne odkurzacze w tym problemie Ci nie pomogą .Twój modem powinien dobrze chodzić po 7 . Jeśli już się zdecydujesz to najlepiej zaaktualizuj soft w modemie , bo czasem nie wykrywa modemu na starym sofcie , bo pod Xp jeszcze stery robione...
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- Blazej
Ale ja właśnie nie chce robić formatu poczekam jeszcze trochę i zainstaluje 7 a co do tego wgrywania nowego softu to jak mam to zrobić?paweliplus pisze:Najlepiej zrób format dysku i po kłopocie
[ Dodano: 2010-03-22, 16:57 ]
problem rozwiązany