HUAWEI E169
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
HUAWEI E169
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czy jak mam modem Huawei e169 z Play i skończyła mi się już umowa i teraz wziąłem sobie internet z Ery to czy muszę zmienić jakoś oprogramowanie tego bo chyba tak na tym z Play mi nie będzie chodziło?
Chciałbym się dowiedzieć czy jak mam modem Huawei e169 z Play i skończyła mi się już umowa i teraz wziąłem sobie internet z Ery to czy muszę zmienić jakoś oprogramowanie tego bo chyba tak na tym z Play mi nie będzie chodziło?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: HUAWEI E169
Nie ma problemu. Nawet na APN internet powinno działać, a jak nie zadziała to wystarczy utworzyć nowy profil z APN internet. Jeśli masz simlocka to ściągniesz go programami dostępnymi na forum.nomik1 pisze: Play mi nie będzie chodziło?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie musisz zmieniać oprogramowania i nic w ustawieniach jak używałeś play'a. A jak byś chciał wrzucić na modem oprogramowanie ery to masz http://rapidshare.com/files/271081165/h ... 508_2k_xp_ .
-
Dzięki za pomoc!
-
Witam!
Mój problem polega na tym iż mam modem Huawei E 169 w sieci play i nie wiem jak mam zdjąć blokadę simlock. Bardzo proszę o pomoc...
Mój problem polega na tym iż mam modem Huawei E 169 w sieci play i nie wiem jak mam zdjąć blokadę simlock. Bardzo proszę o pomoc...
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
bb606 szukałaś co nie co na forum? http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262684#262684
Ostatnio zmieniony 2010-03-24, 17:57 przez YaHooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dziękuję za linka YaHoo!?
Odwiedzałam już tą stronkę no i sama nie wiem...wpisywałam kilka razy nr IMEI i za każdym razem pojawiał się inny kod. Nie wiem czy wszystkie te numery są prawidłowymi kodami??? Boję się trochę tych kombinacji cyfr. Czy mogę bez problemu wpisać obojętnie który kod do modemu? Nie bardzo się na tym znam i boję się że zablokuję modem...
Odwiedzałam już tą stronkę no i sama nie wiem...wpisywałam kilka razy nr IMEI i za każdym razem pojawiał się inny kod. Nie wiem czy wszystkie te numery są prawidłowymi kodami??? Boję się trochę tych kombinacji cyfr. Czy mogę bez problemu wpisać obojętnie który kod do modemu? Nie bardzo się na tym znam i boję się że zablokuję modem...

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Z tego co wiem, to raczej tak. Ale pamiętaj, że masz maksymalnie 10 prób na wpisanie. Więc 2-3 razy śmiało możesz spróbowaćbb606 pisze:wpisywałam kilka razy nr IMEI i za każdym razem pojawiał się inny kod. Nie wiem czy wszystkie te numery są prawidłowymi kodami???

Tak więc spróbuj 2 razy, najpierw ze stronki, potem programem (jak nie przyjmie).
Niestety jak się wpisze 10 razy zły kod, to modem się blokuje i nie można go odblokować za pomocą kodu. Nawet nie wiem co potem trzeba zrobić.
Pozdrawiam YaHooo 

- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Można u mnie odblokować, ale niestety nie kodem bo nie da się wpisać i trzeba go do mnie dostarczyć. bb606, możesz się do mnie zgłosić po kod jak zostaną Ci 2 próby wpisania kodu, albo wcześniej.YaHooo pisze:Niestety jak się wpisze 10 razy zły kod, to modem się blokuje i nie można go odblokować za pomocą kodu. Nawet nie wiem co potem trzeba zrobić.
-
Dzięki YaHoo!
Spróbowałam wpisać 4-cyfrowy kod ale niestety był za krótki, więc uruchomiłam ten drugi program i wprowadziłam 8-cyfrowy unlocking...no i SUPER...udało się!!!
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie
Spróbowałam wpisać 4-cyfrowy kod ale niestety był za krótki, więc uruchomiłam ten drugi program i wprowadziłam 8-cyfrowy unlocking...no i SUPER...udało się!!!
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
bb606 nie ma za co
W razie jak byś miała jakieś problemy, to pisz na forum śmiało 

Pozdrawiam YaHooo