Jaka karta najlepsza do HSDPA??

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
assasyn
Użytkownik forum

Jaka karta najlepsza do HSDPA??

Post autor: assasyn »

Witam.
Mam acera 8002lci, obecnie korzystam z netu przez SE gc 75, albo pod umts na nokii 6630, Ale drażni mnie ciągle podpinanie telefonu do kompa, tym bardziej, że nie można sie do mnie do dzwonić. zamierzam kupić sobie karte PCIMIA obsługującą HSDPA, i tu właśnie moje pytanie do użytkowników:
Jaką kartę polecacie???
Chcę by moj zakup był przmyślany badz co badz to wydanie kilkustet złotych
Ostatnio zmieniony 2006-11-21, 08:31 przez assasyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Burek
Początkujący użytkownik forum

Re: Jaka karta najlepsza do HSDPA??

Post autor: Burek »

Ja mam GT max'a i sobie chwalę (od soboty jeszcze bardziej, bo odpaliłem UMTS/HSDPA). Chodzi miodzio - bez problemów.

Pozdro

Burek
Czas to pieni?dz,
bo pieni?dz jest czasem
.
.
.
.
a czasem go nie ma
Awatar użytkownika
Dudu?
Użytkownik forum

GT Max

Post autor: Dudu? »

Mam GT Max i też sobie chwale tą kartę, chodzi sprawnie :)
blue connect w notebooku
Merlin XU870
Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: seboo »

Z allegro ? A mozna dowiedziec sie jaki gosc jest wzglednie uczciwy w tym interesie ? Jezeli nie mozna publicznie to prosze na priva :)
assasyn
Użytkownik forum

Post autor: assasyn »

seboo pisze:Z allegro ? A mozna dowiedziec sie jaki gosc jest wzglednie uczciwy w tym interesie ? Jezeli nie mozna publicznie to prosze na priva :)
Też bym poprosił
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Z allegro ? A mozna dowiedziec sie jaki gosc jest wzglednie uczciwy w tym interesie ? Jezeli nie mozna publicznie to prosze na priva
To może publicznie ponieważ można się nieźle naciąć.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w zakupie tego modemu to niech się podzieli ze wszystkimi.A i sprawdzajcie dokładnie bo niektórzy jak zauważyłem proponowali zwykłe 3G karty pisząc ,że mogą pracować w technologii HSDPA.
globetrotuar
Użytkownik forum

Post autor: globetrotuar »

Ja kupiłem GT Max brandowany T-Mobile. Bez simlocka, to był mój główny wymóg, ponieważ nie wiedziałem z której sieci sięgnę UMTS (poza tym będę korzystał za granicą). Modem kupiłem z Allegro ale poza aukcją - odbiór osobisty ze sprawdzeniem. Na razie, po 2 tygodniach używania, nie mam żadnych problemów
Te same modemy z sieci T-Mobile w cenie 700-900 PLN widziałem w ofercie kilku sprzedających na Allegro, w tym firmy dające własną gwarancję (ciekawe jak ją realizują :wink: )
MooNTER
Stały użytkownik forum

Post autor: MooNTER »

ja dzis odebralem optona 3G+ i juz jestem z niego zadowolony. W zestawie z orange (bo takiego kupilem na allegro) byla antena zewnetrzna (z tym ze z krotkim kablem). Ogolnie nadajnik 3G mam jakies 2km od domu (chyba), zasieg 3G komorka lapalem 700m od mojego domu. Ten modemik (z dolaczona antena ktora musi byc prawie przy laptopie z powodu krotkiego kabla, przy wymuszeniu umtsu niby nie zlapal sieci (zasieg 0 kresek, wlasciwie zamiast zasiegu czerwon krzyzyk czyli brak sieci) ale sie polaczyl z umts (jednak w tym przypadku umts rozni sie od EDGE jedynie pingiem, transfer mam do 10KB/s ;) ale za to ping 150-250ms. Mysle, ze jesli dam lepsza antene albo chociazby dluzszy kabel zeby wystawic antene za okno to spokojnie bede mogl korzystac z dobrodziejstw umtsu :)
Jak przetestuje cos wiecej to dam znac, na razie bede sie staral zlapac normalny umts, pozniej zrobie upgrade na HSDPA i bede czekal na lepsze czasy (ktore ponoc w niedlugim czasie maja byc :)
Pozdrawiam! MooNTER
Huawei - 5Mbps down, 1Mbps uplink @ UMTS&LicencjaGPRS no limit :)
baton
Stały użytkownik forum

Post autor: baton »

Z modemow obslugujacych HSDPA w erze sa dostepne (PCMCIA):

- Huawei E620
- GlobeTrotter GT MAX
- Globetrotter Fusion +

Ktora z nich wybrac?

Czy wszystkie maja simlocka?
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Huawei E620 - china więc ja bym nie kupował (staram się w miarę możliwości unikać produktów od a do z made in china).
GlobeTrotter GT MAX - mam taki i działa rewelacja jego zaletą dodatkową są małe gabaryty.
Globetrotter Fusion + - jeśli nie przeszkadza ,że jest duży a chce się mieć dodatkową kartę WiFi w jednym to należy wybrać ten produkt.

Podejrzewam ,że wszystkie maja simlocka a w przypadku kupna tego sprzętu bez umowy ściągają go za free.
baton
Stały użytkownik forum

Post autor: baton »

Podejrzewam ,że wszystkie maja simlocka a w przypadku kupna tego sprzętu bez umowy ściągają go za free.
W gre wchodzi tylko kupno na umowe. No to troche szkoda, myslalem ze jak era bedzie miala gorszy zasieg to wykorzystam karty sim Orange lub Plusa... Tak robie obecnie za pomoca Option GT+ , mimo ze kupilem go na umowe w Plusie nie ma simlocka :P
ODPOWIEDZ