Zdaje się nie, bo tak na prawdę i za coLegiaWarszawa pisze:Nic sie w aster nie placi rejestrujac kilka kompow?

[ Dodano: 2010-03-24, 13:35 ]
Tylko po cokrystianb pisze:aby dla operatora wyglądał tak samo jak komp.

Moderator: Moderatorzy
Zdaje się nie, bo tak na prawdę i za coLegiaWarszawa pisze:Nic sie w aster nie placi rejestrujac kilka kompow?
Tylko po cokrystianb pisze:aby dla operatora wyglądał tak samo jak komp.
Linksys WRT54GL albo Ovislink WL1600GL i firmware tomato.p_bronek pisze:jaki router mógłby spełnić oczekiwania, zwłaszcza związane z użytkowaniem w domu jednorodzinnym i współpracy z kablem UPC.
Raczej nie specjalizuję się w programowaniu, a wyczytałem że zmiany w tomato są wprowadzane z konsoli. Raczej odpada,wojteks pisze:Linksys WRT54GL albo Ovislink WL1600GL i firmware tomato.
wojteks po to dał Ci do wyboru Linksys'a WRT54GL albo Ovislink'a WL-1600GL, abyś na którymś z nich zainstalował właśnie Tomatop_bronek pisze:Czyli rozumiem, że Linksys WRT54GL, mimo że trochę droższy będzie śmigał i żeby ustawić wszystko dla 3 kompóterów, i otworzyć porty p2p nie będę miał większych problemów.
Nie, sami dają instrukcję jak wrzucić pomidora.LegiaWarszawa pisze:Jeszcze jedno ptytanie - tomato powoduje utrate 2 letniej fwarancji producenta ovislink?
1. Ściągnij sobie soft i program tftp z
- TFTP
2. Wypakuj wszystko na pulpit
3. Podłącz ethernet do karty kompa i ustaw kartę na adres ip: 192.168.1.2 (lub dowolny z klasy poza 1) maska: 255.255.255.0 Resztę olewasz i zatwierdzasz
4. odpalasz program tftp i wpisujesz adres: 192.168.1.1 oraz wskazujesz soft tomato z pulpitu
5. Podpinasz router do kabelka ethernet na dowolny port switcha, aby nie wan.
6. Trzymasz wciśnięty przycisk WPS i załączasz zasilanie. Po 5 sek. możesz zwolnić przycisk WPS
7. W programie tftp odpalasz wysyłanie pliku. Będzie info potwierdzające.
8. Czekasz teraz 5-10sek.
9. Ustaw sobie na karcie kompa znów IP na dhcp (automatyczne otrzymywanie).
10. Jak router już będzie gotów to dostaniesz IP z puli adresowej 192.168.1.x. lub obserwuj lampkę WLAN - jak migocze to już na 100% wstał i możesz się podłączyć po radiu.
Jest to opisane na forum Openlinksys: http://openlinksys.info/forum/viewthrea ... rowstart=0 (temat jest bardzo długi, więc jak tak bardzo chcesz wiedzieć to musisz się przekopać).LegiaWarszawa pisze:A wiesz czym sie roznia?
Pewnie naklejka to adres MAC interfejsu LAN, więc to nic specjalnie dziwnego.LegiaWarszawa pisze:Zadzwonilem do aster i jakas mila pani powiedziala mi, ze wczoraj zglosil sie router z 9 na koncu. Moje zdziwnienie bylo niemale, poniewaz najklejka mojego sprzetu ma na koncu.... 8
Zawsze powinno tak działać.LegiaWarszawa pisze:Da sie cos zrobic, zeby do tego systemu WILGA logowac sie z innego kompa podlaczonego do routera przez WIFI (przez kabel wszystko chyba dziala) zeby wilga nie pytala o dodawanie nowego adresu?
DD-WRT. Wrzuć w googla, poczytaj.LegiaWarszawa pisze:Czytalem gdzies, ze soft DDRWT (lub cos w tym stylu) daje wieksze mozliwosci? jak to wyglada?
Nie da się. Zbyt wiele czynników na to wpływa.LegiaWarszawa pisze:jak to "liczbowo" przedstawic.
Interesuj się głównie tą pt. STD.LegiaWarszawa pisze:jakos tu duzo kolumn
O pracę w dwie strony właśnie chodzi, bo protokoły używane w chociażby sieci lokalnej są protokołami połączeniowymi, więc zawsze działają w obie strony. Także dostajesz po 20Mbps Tx i Rx.LegiaWarszawa pisze:Pytanie drugie dotyczy 20-22mbit w standardzie g - jak to sie rozklada na prace w "dwie" strony?
Nie istnieje taka sytuacja w WiFi, że AP tylko nadaje.LegiaWarszawa pisze:Mam rozumiec ze przepustowosc 20mbit jest mozliwa tylko jak router nadaje sygnal?
Każdy dostaje po ok 7Mbps.LegiaWarszawa pisze:Jak to wyglada jak pracuja naraz 3 kompy i kazdy nadaje i odbiera sygnal?
Tak, 100Mbps idzie w Full Dupleksie, czyli w obie strony na raz.LegiaWarszawa pisze:Rozumiem tez, ze moj ovislink po kablu bez problemu da rade 100mbit (...)? w obie strony na raz?
Mbps = Mb/s = 1/8 MB/sLegiaWarszawa pisze:mbit/s=mb/s