Niska wartosc surfspeed
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Niska wartosc surfspeed
Witam...mam internet iplus a lacze sie przez motorole a835...predkoc pobierania mam ok 40KB/s...to co mnie zastanawia natomiast to niska wartosc surfspeed wg pomiarow numion.com od 56-80kbps...jkolega z neo 256kbps ma te wartosc 143...co moze byc przyczyna wolnej predkosci surfowania? i jaka powinna byc w normie ta wartosc? bede wdzieczny za odp
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Niska wartosc surfspeed
Bo to jest prędkość "surfowania" a nie modemu. To dwie zupełnie różne rzeczy.
-
- Użytkownik forum
no rozumiem...ale czy to znaczy ze motorola umozliwia tylko tak niska predkosc otwierania stron??
-
- Stały użytkownik forum
Ten test bazuje na pobieraniu duzej ilosci malych plikow. Przez duuuzy ping na laczach GSM surf speed znaczaca rozni sie od maxymalnej przepustowosci. Dowload bedzie zdecydowanie szybszy
Dlatego naprzyklad pobranie z FTP 1000 malych pliczkow trwa dlugo...

Dlatego naprzyklad pobranie z FTP 1000 malych pliczkow trwa dlugo...
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
-
- Użytkownik forum
czyli to normalne i nie powinienem sie niepokoic?
aha czy zwiekszenie liczby polaczen w przegladarce zwiekszy predkosc wczytywania stron? i do jakich wartosci mialbym to zwiekszyc? i jeszcze takie pytanie: czy zwiekszenie liczby polaczen zwiekszt tez liczbe pobieranych danych? wszak 1Gb to niewiele;)
Pozdrawiam
aha czy zwiekszenie liczby polaczen w przegladarce zwiekszy predkosc wczytywania stron? i do jakich wartosci mialbym to zwiekszyc? i jeszcze takie pytanie: czy zwiekszenie liczby polaczen zwiekszt tez liczbe pobieranych danych? wszak 1Gb to niewiele;)
Pozdrawiam
-
- Stały użytkownik forum
pomoze znacznie;)
Ale to jest 'normalne' zjawisko. Widoczne wlasnie dopiero przy duzej liczbie malych plikow;)
Ale to jest 'normalne' zjawisko. Widoczne wlasnie dopiero przy duzej liczbie malych plikow;)
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
-
- Użytkownik forum
hmm..uzywam opery..maksymalnie moge zwiekszyc liczbe polaczen z serwerem do 128..oraz liczbe polaczen tez do 128...ustawic na maxa czy lepiej jakos troche nizej?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Używam firefox`a i wynik surfspeed to ok 150kbps po modyfikacji :
http://www.idg.pl/artykuly/48328.html
http://www.idg.pl/artykuly/48328.html
-
- Użytkownik forum
hmm ja z firefoxa korzystalem zanim mialem internet w iplus..jakos ta przegladarka slabo strony pmieta..a tym samym wiecej danych sciaga przy otwieraniu stron..przynajmniej tak u mnie bylo
-
- Początkujący użytkownik forum
Wyobraź sobie że jedziesz w Porshe przez centrum Warszawy w godzinach szczytu - będziesz jechał 30km/h co chwilę utykając na światłach i klnąć na korki - czy to znaczy że Porshe pozwala jechaćNovy_21 pisze:no rozumiem...ale czy to znaczy ze motorola umozliwia tylko tak niska predkosc otwierania stron??
tylko 30km/h?