SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Dzisiaj rano modemik odmowil wspolpracy, po podlaczeniu komputer wykrywa go jako nieznane urzedzenie, diody gsm i power swieca ale cdma ani widu. Wiec dochodze do wniosku ze cos sie sypnelo
Do sedna, modem byl kupiony na allegro, mam fakture, gwarancje (a4 + mala dla serwisanta). Na gwarancjach nie ma podpisow a w jednym z punktow jest napisane ze bez nich gwarancja jest niewazna. Osoba ktora kupila modem od orange dostala go przez kuriera i z tego co czytalem zazwyczaj pomijaja wypelnianie gwarancji. Czy jesli pojde do orange to wypelnia mi gwarancje? A moze modem zostanie naprawiony na podstawie dowodu zakupu? Poza tym gdzie mam oddac modem? Do orange i oni go przekaza do serwisu czy na wlasna reke musze go dostarczyc do serwisu AnyDATA Nie mam doswiadczenia w tych sprawach wiec jesli ktos musial oddac sprzet na gwarancje niech powie jak to wyglada
Dzieki
A jesli zostal zakupiony przez internet? Na fakturze sprzedajacy to PTK Centertel, mam nadzieje ze w takim wypadku najblizszy salon jakos to zalatwi. Jutro lece do nich i powiem jak poszlo, mam nadzieje ze nie bede musial odsylac modemu do sprzedawcy z allegro...
markross pisze:Dzisiaj rano modemik odmowil wspolpracy, po podlaczeniu komputer wykrywa go jako nieznane urzedzenie, diody gsm i power swieca ale cdma ani widu. Wiec dochodze do wniosku ze cos sie sypnelo
Próbowałeś odinstalować modem (poprzez menedżer urządzeń), wyłączyć go, włączyć i podłączyć do kompa?
Ja już miałem tak kilka razy, że dawał "nieznane urządzenie".
Codziennie muszę go kilka razy włączać i wyłączać, bo mi przy CDMA pokazuje "Brak sieci".
ryba825 pisze:Próbowałeś odinstalować modem (poprzez menedżer urządzeń), wyłączyć go, włączyć i podłączyć do kompa?
Spytaj czego nie probowalem
Na 99% cos sie uwalilo w sofcie, po podlaczeniu do usb zaskakuje i wykrywa gsm ale komputer nie moze go zidentyfikowac oraz nie wyszukuje cdma.
Btw, jesli wloze karte do w910 i polacze sie z gprs przez dialup to bedzie lecialo z pakietu mb czy z konta?
markross pisze:po podlaczeniu do usb zaskakuje i wykrywa gsm ale komputer nie moze go zidentyfikowac oraz nie wyszukuje cdma.
Też tak czasami mam, ale po kilkukrotnym odinstalowaniu sprzętu, zainstalowaniu jak nadal nie działa, to wtedy usuwam sam Easy Wireless Network i go jeszcze raz instaluje. Jeżeli nie działa to usuwam wszystko od AnyData i na nowo instaluje, wtedy już działa.
cud ryba825, nie bylo juz co usuwac poniewaz zrobilem porzadek ze wszystkim od anydata i nadal lipa, modem stal spokojnie przez 1dzien, niedawno przed spakowaniem podlaczylem go po raz ostatni do kompa a tu wykryto nowe urzadzenie, zainstalowalem stery i hula
Moze chcial sobie zrobic wolne wczoraj bylem w orange popytac co i jak i wyglada na to ze z gwarancja nie robili by zadnych problemow a karta od kuriera zawsze jest czysta. Dzieki panowie mozna zamknac
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>
[ Dodano: 2010-04-20, 14:20 ]
ADU635 lubi strajkować, ale czemu? Mi nie chce się zalogować do CDMA i muszę go kilka razy włączać i wyłącz. Widocznie ten typ już taki musi być.