ja.michal pisze:Ja mogę ręczyć za modele sierry, że są kompatybilne z 7 zarówno 32 jak i 64. PnP mają wersje USB, ale najlepiej kupować nie brandowane bo te z logiem AT&T mają managera AT&T.
Witam po dłuższym czasie! Chciałem tylko napisać (np. dla szukających w przyszłości), że kupiłem modem firmy Sierra, model:
Sierra Wireless Compass™ 885 (
strona producenta).
Co do zgodności z Windows 7, to jak wspomniał ja.michał, jest pełna kompatybilność, a podczas instalacji nie było
żadnych problemów. Jest wielka różnica między Optionem, a Sierrą (np. support i sterowniki). Do tego stopnia, że powiedziałem sobie - nigdy więcej żadnych Optionów!!
Przy okazji mam też jedną radę, co do zakupów modemów na Allegro. Ja kupowałem najpierw u takiego sprzedawcy
a z miejscowości Chojna i radzę uważać, bo to była mega porażka (fatalna obsługa i podejrzane informacje)! Odmówiłem odbioru przesyłki i zdecydowałem się na zakup u sprzedawcy
b z Katowic, którego zdecydowanie polecam!! Jest nieco drożej, ale za to rewelacyjna jakość obsługi i chyba co rzadko spotykane - ten sprzedawca ma dedykowaną stronę do składania ewentualnych reklamacji. Mam nadzieję, że nie będę musiał korzystać, ale zawsze to na plus.
Reasumując,
Sierra + Windows 7 = OK.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-04-28, 10:31 ]
Nieuzasadnione oczernianie jednego i kryptoreklama innego sprzedawcy
[ Komentarz dodany przez: Danny33: 2010-04-28, 11:14 ]
A właśnie, że
w pełni uzasadnione!! Ja się "przejechałem" na zakupie, to informuję innych, żeby nie popełnili tego samego błędu. Co w tym złego??
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-05-05, 21:38 ]
Fatalna obsługa i podejrzane informacje, to dla mnie zbyt kiepskie uzasadnienie. Aha pomarańczowy jest tylko dla modów.